HomeInteresting9 élelmiszer, ami a jövőben el fog tűnni.

9 élelmiszer, ami a jövőben el fog tűnni.

Az éghajlatváltozás alapjában fogja megváltoztatni az emberek életét. Ahogy a hőmérséklet emelkedik, és egyre szélsőségesebb időjárás lesz, a termelőknek és gazdáknak annál nehezebb dolguk lesz. A most mindenki számára elérhető termékek, nagyon drágák lesznek, így kevés ember engedheti majd meg magának. Ez alapjában fogja átformálni az egész élelmiszeripart. Most hoztunk nektek 10 élelmiszert, ami a nem túl távoli jövőben teljesen el fog tűnni.

  1. Csokoládé

Egyes felmérések szerint, a szélsőséges időjárás nem várt esőzéseket fog majd a jövőben okozni, és ez negatív hatással lesz a kakaótermelésre. Éves szinten egymillió tonnával kevesebb csokoládé lesz majd a polcokon.

2. Tea

Szinte minden ember imádja télen a forró teát. Lehet, hogy más szokást kell majd a jövőben keresnünk. Az éghajlatváltozás jelentősen fogja majd befolyásolni a teaszektort.

3. Méz

A méhek jelentős veszélyben vannak a globális felmelegedés következtében. Ez már napjainkban is, jelentős probléma.

4. Rizs

Az előrejelzések szerint, a rizsnövények 20-40%-al fognak csökkenni világszinten.

5. Gyümölcsök

Az alma, cseresznye és őszibarack a nyári szezon tipikus szimbólumai. A későbbiekben valószínűleg kicserélhetjük majd őket…

6. Juharszirup

Az éghajlatváltozás negatív hatással van a cukor juharfákra, amelyet a juhar szirup előállításához használnak.

7. Kávé

Sokak kedvenc reggeli itala a kávé is nagy veszélyben van…

A vezető globális cégek (Lavazza, Starbucks) is elismerték, súlyos kockázatot jelent a globális felmelegedés az egész kávé piacra. A kávétermesztésre alkalmas területek több mint fele veszélybe fog kerülni 2050-ig. Ez a probléma emelkedő árakat, és kedvezőtlen aroma hatást fog majd eredményezni.

8. Búza

Egy amerikai egyetem tanulmánya szerint, a globális búzatermesztés minimum 25%-át el fogjuk veszteni 2050-re.

9. Sör

Nagyon sokan szeretik a Sört, az egész világon. A globális felmelegedés, az árpa és komló termékenységének a csökkenését fogja majd eredményezni. Ez pedig a Sör árának emelkedését.

Most Popular

Recent Comments