HomeAnimalsA nap hőse! Kutya mentett meg egy sérült bébifókát a Bajkál-tónál

A nap hőse! Kutya mentett meg egy sérült bébifókát a Bajkál-tónál

Nemcsak az emberek menthetnek meg bajba jutott állatokat. Számtalan eset volt már, amikor egy teljesen eltérő faj sietett egy másik állat segítségére. Az interneten számtalan különleges barátságról lehet fotókat találni, melyeket látva csak az állunkat keressük. Láttunk már zsiráf-strucc, oroszlán-kutya és róka-macska barátságokat.

Mostani történetükben egy meteorológus család, akik a Bajkál-tónál állomásoztak találtak egy bébi fókát a parton. Szegény pára már mozogni sem tudott. A család természetesen nem hagyta ott az állatot. Azonnal a segítségére siettek.

Kivették a fagyos vízből és a Solnechnaya meteorologiai állomásra vitték, hogy megmentsék.

A kölyök mélyen aludt. Vélhetőleg sokkos állapotban volt. Nem reagált semmire. Megpróbáltunk kecsketejet önteni a szájába, de hiába. Egyszerűen nem nyelte le. – Meséli Natalya, a családanya.

A fókát a fürdőszobába tették, hogy átmelegedjen és bíztak benne, hogy előbb vagy utóbb magához tér. Egyszer csak megjelent a család kutyája, Nika. A négylábú odament a kisfókához és elkezdte nyalogatni, melynek hatására a csöppség pár perc múlva kinyitotta a szemét.

Figyelmesen várták, hogy mi fog történni, közben tele engedték a kádat vízzel, mivel ezek az állatok a vízben táplálkoznak. Amint elkezdett mocorogni, belehelyezték a kádba és dobtak neki pár halat. Nika egy percre sem hagyta magára. Az egész folyamat során ott volt mellette és időszakosan elkezdte nyalogatni a csöppséget.

A fóka az éjszakát a fürdőkádban töltötte és reggelre már kutya baja volt. Másnap kisütött a nap is, úgyhogy kivitték a szabadba és letették egy pokrócra a parton.

Láthatólag jól érzi magát. Ha megfigyelitek a kutya továbbra is felügyel rá.

A kisállat még nem ment vissza a vízbe. Az éjszakát a parton töltötte. Természetesen a kutyát nem lehetett elmozdítani mellőle.

A harmadik napon Natalya-ék beletették a vízbe, hiszen neki ott a helye. Eleinte nem akarta elhagyni az új családját, de idővel egyre messzebb és mélyebbre úszott.

Míg végül eltűnt… Vélhetőleg találkozott valakivel a sajátjaiból.

A kutya egy ideig még szomorkodott, hogy elvesztette az új pajtását, de végül az is megnyugodott.

Aranyos kis történet. Nem? Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments