HomePeople9 dolog, amivel a felnőtt gyerekek tudat alatt gyakran megbántják a szüleiket

9 dolog, amivel a felnőtt gyerekek tudat alatt gyakran megbántják a szüleiket

Mindenki tudja, hogy a mai világban a nők 62 a férfiak pedig 65 éves korukban mehetnek nyugdíjba. Ez azért is van, mert már ledolgozták életük nagy részét, és ez az időszak a pihenésről és a relaxációról szól. Ennek ellenére, nagyon sokan állítják, hogy nyugdíjasként még több dolguk akad a ház körül, az unokákkal és egyéb teendőkkel. Van, aki annyira elengedi magát, hogy különböző betegségek alakulnak ki, ami nagyon megnehezíti mind az ő életét, mint a család többi tagjáét. A felnőtt gyerekek olykor elég csúnyán viselkednek idősödő szüleikkel, elfelejtik, hogy mit is tettek értük, mikor fiatalok és pelenkások voltak. Mai cikkünkben 9 olyan dolgot hoztunk el, mellyel nagyon könnyen meg lehet bántani azokat az embereket, akik felneveltek.

1, A szülő elhanyagolása

A szüleidnek minden egyes percben hiányzol, ezért szeretnének veled minél több időt eltölteni mielőtt végleg elhagynák a földi világot. Ha beteszed őket egy idősek otthonába, akkor még ritkábban látogatod meg, így magányossá válhatnak odabent még akkor is, ha korabeli emberek veszik őket körül.

2, Olyan dolgokat mondasz neki, amit nem kellene

Íme néhány fájdalmas mondat, ami kicsúszhat a szádon a szüleid előtt és ezzel nagyon megbánthatod őket.

Sosem fizetsz nekem;

A testvéreimet jobban szereted, mint engem;

Utállak.

Képzeld el magad idős korban egy felnőtt gyerekkel. Az ilyen dolgok mondása traumatikusan hathat, főleg, ha manipulálni akarnak.

3, Nem érdekel az egészsége

Nem mindenki panaszkodik fájdalomra, vagy állítja azt, hogy betegnek érzi magát. Ha megkérdezed a szüleidtől, hogy mennek a dolgaik, hogy érzik magukat az felszabadítja a folyamatos rossz érzést és a stresszt a lelkükben, és megnyugszanak.

4, Nem segítesz nekik anyagilag

A szülők nyugdíjas éveikre már nem annyi pénzt kapnak mikor még aktívan dolgoztak. Abból a csöpp kis összegből nem telik mindenre, főleg a szórakozásra nem. Ha küldesz nekik egy kis pénzt, hogy azt olyan dolgokra költhessék, ami boldoggá teszi őket vagy élelmiszereket vesznek belőle, már előrébb vannak és sokkal jobban érzik magukat. Soha ne használd ki a szüleidet, ne lejmold le őket pénzzel, mert nekik sokkal kevesebb van, mint neked.

5, A szülőket és a családi eseményeket figyelmen kívül hagyod

Néha nehéz lehet a szüleiddel napi szinten tartani a kapcsolatot, ám ennek figyelmen kívül hagyása nem mindig megoldás. Ha folyamatosan mellőzöd őket, nem látogatod meg őket, fontos családi eseményeket kihagysz, azzal óriási fájdalmat okozol nekik.

6, Soha nem vagy hálás

Rossznak tekinted, ha túlbecsülöd magad, viszont alábecsülöd mások, köztük a szüleid fontosságát. Próbáljon kedves lenni velük, hiszen nekik sincs már annyi türelmük és sokkal jobban meg lehet őket bántani, mint gondolnád.

7, Nem mesélsz magadról nekik

A szülők mindig minden körülmények között aggódni fognak érted és ez addig lesz így míg ők el nem távoznak a földről. Ha olyanokat mondasz a szüleidnek, hogy “Ez nem a te dolgod” akkor azzal még tovább fokozod a nyugtalanságát. Azért néha megoszthatnál néhány információt magadról, hogy ne érezzék úgy ők nem részesei az életednek. A megfelelő szavak megtalálása megoldhatja a problémát.

8, Idegesít, ha egynél többször el kell neki mondanod valamit

Valamilyen oknál fogva semmi bajod akkor, mikor egy külföldinek vagy kollégának kell ugyanazt a dolgot megismételned, de egyből elkap az ideg, ha ezt a szüleiddel kell megtenned. Ne felejtsd el, hogy az időseknek rossz a memóriája ezért hamar elfelejtenek dolgokat.

9, Úgy bánsz velük, mint a gyerekkel

Először is tisztáznunk kell, hogy a szülők nem gyerekek, sokkal több élettapasztalattal rendelkeznek, mint te. Még ha öregek is, akkor is felnőtt emberek, ezért ne viselkedj velük úgy, mintha gyerekek lennének. Még fontosabb, hogy ne használd ki őket, és csak annyit fogadj el tőlük, amennyire valójában szükséged van. Te viszont cserébe add meg neki a függetlenségét.

Ti, hogy bántok a szüleitekkel?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments