HomePeople8 szülői szokás, amit más emberek nagyon bosszantónak tartanak

8 szülői szokás, amit más emberek nagyon bosszantónak tartanak

Drámaian megváltozott azoknak a nőknek az élete, akik nemrég hozták világra gyermeküket. Pontosan ezért nem szabad pálcát törni a fejük felett, mert néha kissé furán viselkednek. Tény, hogy egyes dogokat már az ismerősök és a közelükben élő emberek sem tudnak tolerálni, ilyen a pelenka vizslatás, cumi nyalogatás, vagy a nem megfelelő helyen történő peluscsere. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek, és természetesen a leendő anyáknak azt, hogy miket kellene elkerülniük nyilvános helyen. Ezzel nemcsak embertársaikat, hanem magukat is megkímélik a kellemetlen pillantásoktól.

1, Megvizsgálni, megszagolni a kakis pelust

Az édesanyák katasztrófaként élik meg, ha gyermekük a normálistól eltérő dolgokat produkálnak. Mivel megpróbálnak jó anyák lenni és arra törekedni, hogy gyermekük egészséges legyen, így nem félnek minden egyes alkalommal átvizsgálni a használt pelenkát. Nézik, szimatolják, és minden oldalról alaposan beazonosítják, hogy nem-e találna olyan jeleket, ami betegségre utalhat. Ha ezt nyilvános helyen teszik, akkor a körülöttük lévők ferde szemmel nézhetnek rájuk.

2, Pelenka csere nem megfelelő helyen

Tény, hogy egy gyermek nem fogja visszatartani a dolgát, azért mert az édesanyák épp nem otthon tartózkodnak. Viszont egyetlen anyuka sem engedheti meg, hogy gyermeke hosszú órákon át koszos pelenkában legyen. A legjobb módszer, ha a cserét finoman és nem feltűnő módon végzik el. Ha nincs baba-mama szoba, akkor érdemes keresni egy csendes, majdhogynem észrevétlen sarkot. Nem célszerű kávézóban étteremben pelenkát cserélni, hiszen az emberek a kávéjuk mellett még ehetnek is. Ugyanúgy nem illik egy repülőgép összecsukható asztalán elvégezni ezt a műveletet.

3, Leesett cumi megnyalása

Számtalan olyan eset van, mikor a gyerek kiköpi a szájából a cumit az édesanyák pedig felveszik a földről, lenyalják, majd visszaadják a gyereknek. Egyrészről azért lehet ezt megérteni, mert nincs a világon annyi cumi, ahányszor a gyerekek kiköpik, ezért folyamodik ehhez az édesanya. Másrészről, tudósok szerint ez a művelet csökkenti annak az esélyét, hogy a baba valamilyen allergiától fog szenvedni.

Viszont ha a másik oldalról vizsgáljuk meg a dolgokat akkor a következő álláspontra jutunk. Az édesanyák nagy kockázatot vállalnak azzal, hogy a leesett cumit megnyalják, mert baktériumok ezreit küldhetik a szájukba. Emellett pedig egyetlen ember sem makk egészséges, így nem lehetnek 100%-ban biztosak benne, hogy ezzel nem adnak át valamilyen fertőzést a gyereküknek.

4, Baba arcának letörlése nyállal

Amikor a gyermek piszkos lesz, vagy maszatosan evett, az anyák úgy oldják meg a problémát, hogy óvatosan megnyalják az ujjukat és letörlik a piszkot a gyerek arcáról. Nem elég, hogy ez visszataszító mások számára, de még egészségtelen is. Szinte mindenkinek vannak ilyen rémes emlékei a gyerekkorából.

5, Többesszámban beszélnek még akkor is, ha a kérdés csak rájuk vonatkozott

Tény, hogy egy anyát és gyermekét elválaszthatatlan kötelék tartja össze, de akkor sem mehetünk el amellett, hogy két külön embernek számítanak. Ennek ellenére az édesanyák hajlamosak többes szám első személyben beszélni, mikor ismerőseik kérdéseket tesznek fel. Amikor egy barát megkérdezi tőlük, hogy vannak, akkor a kérdés nem a babának szól, hanem az édesanyáknak, ennek ellenére szintén többes számban beszélnek. Az ilyen emberekkel türelmesnek kell lenni.

6, Arra kötelezni a barátokat, hogy fogják meg a babát

Az udvarias barátok meglátogatják a nemrég szülő édesanyát és gyermekét, hogy érdeklődjenek hogylétük felől. Viszont nem mindenki tudja, hogyan kell egy gyerekkel bánni. Több embert is hirtelen elkap a félelem, mikor az édesanyák arra kérik őket, hogy fogják meg egy pillanatra a gyereket, mert aggódnak, hogy valamilyen oknál fogva kárt tesznek bennük, ne adj isten leejtik őket. Ha előre jelzik félelmüket, akkor ne adják a kezükbe a babákat. Ha tényleg segítségre van szükségük, akkor egy tapasztalt embert hívjanak.

7, Gyerek arcának eltakarása a közösségi oldalra feltöltött fotón

Ha az édesanyák babonásak vagy egyáltalán nem akarják megmutatni a gyerekeiket a közösségi oldalon, akkor a legjobb, ha egyáltalán nem tesznek fel róluk képet. Amennyiben meg akarják osztani a világgal, hogy nagyon boldogok, akkor egy „művészeti” kép készítése a legjobb módszer. Nem kell mást tenniük csak a babaágy mellé tenni kiscipőt agy játékokat. Egy gyerek emojival takart arca, nemcsak fura, de még félelmetes is.

8, Képek feltöltése, amin a gyerek kezecskéi, lábacskái vannak

A gyermekek csodálatosak, de amikor már a tizedik lábacskás fotója csúszik be az ismerősök hírfolyamába az zavaró lehet, sőt sokan bosszantónak találják. Minden gyermek bájos, viszont minden édesanyának a saját gyermeke a legszebb. Emiatt nem lehet őket hibáztatni, ám néha érdemes lenne egy kicsit visszafogni magukat.

Titeket mi bosszant fel legjobban?

Most Popular

Recent Comments