HomeCelebrityItt él Ruszó Tibi, a 2019-es X-Faktor győztese

Itt él Ruszó Tibi, a 2019-es X-Faktor győztese

December 14-én, szombat este véget ért a 2019-es X-Faktor. A döntőben Bye Alex két mentoráltja, Ruszó Tibor és Vanek Andor, valamint Gáspár Laci versenyzője, Zdroba Patrik mérte össze tehetségét.

A fináléba a nézők Ruszó Tibit szavazták tovább, ellenfele pedig Vanek Andor lett, így az idei tehetségkutató dobogójának harmadik fokára Zdroba Patrik állhatott fel.

A végső párharcot pedig Ruszó Tibor nyerte.

Az X-Faktor 2019-es győztese, Ruszó Tibi egy 164 fős településről jutott el a világot jelentő deszkákig.

Tibi egy Balogújfalu nevű szlovákiai településről származik, amely a Besztercebányai kerület Rimaszombati járásában található. A szlovákiai község mindössze 164 lakost számlál, akiknek többsége magyar, mellettük pedig tíz szlovák nemzetiségű lakos is él a településen.

A falu valószínűleg a 13-14. században jött létre, az első írásos említése pedig 1427-ben történt. A 15. századtól a Derencsényi család birtokolta, a 16. században a Széchy volt a család földesura, a 18. században pedig a Koháry család került sorra. 1828-ra a község húsz házában 148 lakos élt, akik nagyrészt mezőgazdasággal foglalkoztak. Trianon után pedig a csehszlovák állam része lett. 1938 és 1945 között Balogújfalu újra Magyarországhoz tartozott, jelenleg azonban már Szlovákiához tartozik.

A település mérete mindössze 4,83 négyzetkilométer, látnivaló azonban itt is akad, az 1872-ben épült, neoklasszicista, református templom formájában. Ruszó Tibor X-faktoros szereplésével minden magyar számára ismertté vált a község neve, előtte ugyanis nem származott innen híres ember.

Most Popular

Recent Comments