HomeKapcsolat7 telefonos szokás, amely könnyedén tönkre teheti párkapcsolatunkat

7 telefonos szokás, amely könnyedén tönkre teheti párkapcsolatunkat

Az okostelefonok ma már fontos részei életünknek. Egy átlagos ember napi négy órán át tartja kezében telefonját, szörföl az interneten és nyomon követi a közösségi oldalakon történteket. Nem meglepő tehát, hogy telefonod rengeteg szempontból óriási hatással van életedre és ez alól a kapcsolatod sem kivétel.

Azonban ezek között a szokások között vannak bizony olyanok is, amelyek károsíthatják a kapcsolatainkat.

Nem osztjuk meg partnerünkkel, min mosolygunk

Az emberek kínosnak és nyomorúságosnak érzik magukat, amikor partnerük fizikailag jelen van ugyan, de okostelefonján néz valamit, méghozzá nagy élvezettel. Ezenkívül partnerünk bizonytalannak és féltékenynek érezheti magát, ha mosolygunk valamin, de nem osztjuk meg vele is, hogy mit találunk olyan viccesnek. Ezen a helyzeten azonban könnyen segíthetünk, ha megmutatjuk, mit találunk annyira humorosnak. Egy tanulmány megerősítette, hogyha a párok megosztják egymással az efféle dolgokat, akkor tovább tart kapcsolatuk és boldogabbak, mint ellenkező esetben.

Állandó jelleggel nálunk van a telefonunk

Néha azt az érzést kelthetjük párunkban, hogy telefonunk a kezünkhöz van ragadva. Mindenhova magunkkal visszük, még a házon belül is, persze teljesen indokolatlanul. Partnerünk emiatt úgy érezheti, hogy valamit rejtegetünk előle, ez pedig feszültséget és féltékenységet szülhet. Emellett pedig ahelyett, hogy azokkal töltenénk az időnket, akik a legfontosabbak számunkra, folyamatosan azt ellenőrizzük, hogy mi történik a Facebookon, az Instagramon vagy a Twitter-en.

Fubbing

A Phubbing a telefon szubblizálását jelenti, vagyis beszélgetés közben folyamatosan a telefonunkon lógunk. Néhány évvel ezelőtt ez teljesen elfogadhatatlan és durva volt, de most olyan gyakori, hogy az emberek szinte már észre sem veszik, hogy ezt csinálják. Egy kutatás során az emberek 22,6 százaléka elismerte, hogy ez a tevékenység problémát okozott párkapcsolatában.

Az összes értesítés azonnali ellenőrzése

Néhány ember számára úgy tűnhet, hogyha nem ellenőrzi azonnal értesítéseit, akkor bizony lemarad valamiről. Ez azonban korántsem így van, hisz nem minden értesítés bír nagy jelentőséggel, sőt.

Válasz a munkával kapcsolatos e-mailekre munkaidőn kívül

Miközben a működő e-mailekre és a hívásokra való válaszadás normálisnak tűnhet számodra, partnered elégedetlen lehet ezzel. Még akkor is, ha a munkád nem várhat, ne felejtsd el, hogy van valaki, aki vágyakozik a figyelmedre. Szóval, várj reggelig vagy akár hétfőig, hogy válaszolj a munkaügyi levelekre, de este és hétvégén ügyeljen arra, hogy együtt légy azokkal, akik számodra a legfontosabbak.

A telefon nyomkodása vacsora közben

A modern világban az emberek állandóan sietnek, tehát a vacsora ritka alkalom arra, hogy némi minőségi időt töltsenek együtt. Fontos lenne azonban, hogy vacsora közben tartózkodjunk okostelefonjainktól. Az emberek ugyanis könnyen idegenekké válhatnak egymás számára, csupán csak a kommunikáció és az együtt töltött idő hiánya miatt.

Az érzések helyettesítése hangulatjelekkel

A mai kommunikáció lehetővé teszi, hogy hangulatjelekkel mondjuk el érzéseinket. Ez azonban nagyon kevés, érzelmi köteléket nehéz létrehozni, ahogy kapcsolatot fenntartani is. A fizikai kapcsolat ezekkel egyáltalán nem helyettesíthető, sőt, tönkre is teheti párkapcsolatunkat, ha csakis ilyen módon kommunikálunk választottunkkal. Az ölelések, csókok, érintések és ajándékok nem helyettesíthetők a digitális kommunikációval.

Most Popular

Recent Comments