HomePeople21 jele annak, hogy te is a legritkább személyiségtípusba tartozol

21 jele annak, hogy te is a legritkább személyiségtípusba tartozol

Állandó jelleggel úgy érzed, hogy kakukktojás vagy és mindig kilógsz a sorból? Pusztán pillanatok alatt megérzed és képes vagy átvenni mások hangulatát? Zavar az erős zaj, a villódzó fények és szeretsz egyedül lenni? Ha ezek alapján magadra ismersz, akkor minden bizonnyal te is INFJ vagy. Az ilyen emberek nem jobbak vagy rosszabbak másoknál, egyszerűen ilyen a személyiségszerkezetük, aminek természetesen megvannak a maga előnyei ás hátrányai is.

A Myers–Briggs-elméleten alapuló személyiségtesztet a pszichológusok és a HR-esek is n agy előszeretettel használják. A teszt négy dimenzió mentén haladva összesen 16 személyiségtípust határoz meg. A négy dimenzó pedig a következő:

extrovertált (E) – introvertált (I),
érzékelő (S) – intuitív (N),
gondolkodó (T) – érző (F),
megítélő (J) – észlelő (P)

Attól függően, hogy az ember az egyes tartományok mely végpontjához esik közelebb, kap egy négy betűből álló kódot, ez lesz az ő típusa, ami nagy vonalakban jellemzi a személyiségét. A továbbiakban a 16 típus közül a legritkábbról lesz szó, ugyanis ebbe a csoportba kevesebb, mint az emberiség egy százaléka tartozik bele. Ők az INFJ-k, az egyedüllét békés harcosai. Amennyiben a most következő állítások nagy része igaz rád, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy te is a csoport egyike vagy.

Már gyermekkorod óta az az érzésed, hogy kilógsz a sorból és a barátaiddal szinte soha nem vagy hullámhosszon. Próbálsz alkalmazkodni hozzájuk azért, hogy ne érezd magad teljesen másnak. Igyekszel mindig a dolgok mögé látni, szeretnéd megérteni, hogy az emberek mit és miért csinálnak. Az érdekel leginkább, hogy ki, mit gondol a világ dolgairól vagy mit érez valójában. A hamis álarccal téged nem lehet megtéveszteni.

Nem szereted percről percre megtervezni a dolgokat, inkább csak nagy vonalakban gondolkozol. Előfordul, hogy visszahúzódó és félénk vagy, máskor pedig könnyed és vicces. Egy INFJ-nél ez társaság, energiaszint és kedv kérdése.

Mindenkit meghallgatsz, aki felkeres téged valamilyen problémával, viszont, ha nem kérdezi a véleményed, magadtól te sem mondod el neki. Inkább kérdezel, hogy jobban megérthesd őt. Általában látod a megoldást, de hagyod, hogy az emberek maguk jöjjenek rá.

Alapvetően introvertált vagy, szereted az egyedüllétet, de ahogy bármi mást, ezt is csak mértékkel. Egy kis egyedüllét után viszont igényled a társaságot, főleg a számodra fontos személyekét. Azonban, ha valaki nagyon mélyen megsebez, akkor nálad bizony nincs bocsánat, minden kapcsolatot megszakítasz az illetővel. Ez védekező mechanizmus, ugyanis nem akarsz még több sérülést elszenvedni. Kívülről ugyan magabiztos vagy, belülről azonban rendkívül érzékeny és sebezhető.

Proud woman pointing herself in the street

Mások érdekeit előtérbe helyezve pedig sokszor feledkezel meg a saját igényeidről. Kimagasló emberismerettel rendelkezel. Valamilyen módon szeretnél embertársaid szolgálatára lenni, hisz véleményed szerint az élet nemcsak munkából, a csekkek befizetéséből és házi munkából áll.

A lelked mélyén sosem vagy igazán elégedett magaddal, perfekcionizmusoddal képes vagy őrületbe kergetni magad. Fontos számodra a fejlődés, az új dolgok felfedezése és elsajátítása. Hiperérzékeny vagy, a kritikát nagyon rosszul viseled és igyekszel mindig megfelelni másoknak.

Ösztönösen megérzed, hogy ki, milyen hangulatban van éppen és mindez könnyedén átragad rád is. Szereted a minőségi dolgokat, legyen az étel, ital vagy éppen ruha. Bevallani ugyan nem szereted, de a külsőségek fontosak számodra.

Nehezedre esik kimutatni érzéseidet mások felé, bármennyire is erősek azok. Óvatos, összeszedett és megfontolt vagy. Akik nem ismernek téged, ezt érzéketlenségnek és kegyetlenségnek hiszik. Szeretsz tanulni, vonz a pszichológia, a személyiségfejlesztés és a spiritualitás. Sokan agyalsz olyan dolgokon, mint például, milyen lesz a világ 10-20 év múlva és létezik-e időutazás.

Képes vagy listát írni azokról a dolgokról, amiket meg szeretnél tenni, amit pedig teljesítettél, ki is húzod róla. Semmi sem állíthat meg, ha valami iránt szenvedélyesen érdeklődsz. Számodra nem létezik lehetetlen, minden lehetséges, csak egy kicsit több időbe kerül.

A többi ember bölcsnek, tapasztaltnak és éleselméjűnek lát téged. Megosztják veled legféltettebb titkaikat, mert biztosak benne, hogy soha nem árulod el senkinek. Néha azt szeretnéd, ha mindenki békén hagyna és oldja meg maga a saját életét, hogy végre te is foglalkozhass a tiéddel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments