HomePeople7 egyszerű gyakorlat, amivel tökéletessé varázsolhatod a combjaid formáját.

7 egyszerű gyakorlat, amivel tökéletessé varázsolhatod a combjaid formáját.

A mai rohanó világban nem mindenki engedheti meg magának azt a kényelmet, hogy napi szinten eljárjon az edzőterembe. A tökéletes formák eléréséhez nem tud méregdrága gépekkel gyakorlatozni. Ami elérhető az maximum az otthon kényelmében végezhető gyakorlatok. Ezzel a gyors és egyszerű gyakorlatsorral, amit összeállítottunk, otthon is könnyedén elérhető az izmos formás comb.

1.  Álljunk alapállásba, A jellel jelöljük. Ügyeljünk arra, hogy hátunkat egyenesen tartsuk. Majd ebből a helyzetből ugorjunk fel olyan magasra amennyire csak bírunk. Kezünkkel segítsük ezt a mozdulatsor. Majd váltott lábban álljunk vissza alapállásba. Ismételjük a gyakorlatot 10-12 szer egymás után. Idővel növeljük a darabszámot 30-ra.

2. Álljunk kis terpeszbe. Hajlítsuk enyhén meg a térdünket, dőljünk előre, karjainkat feszítsük hátra. Majd ugorjunk fel, ügyelve arra, hogy térdünket minél magasabbra húzzuk. Csináljunk 3-szor 10-et belőle. 

3. Ez a gyakorlat a külső comb izmait, a has és a fenék részt erősíti. Feküdjünk oldalra, és végezzünk lábemelést, a képen látható módon. Hatásosabb lesz a gyakorlat, ha megfeszítjük izmainkat. Addig csináljuk, míg nem válik nehézzé a gyakorlat elvégzése. Cseréljünk oldalt. 

4. Maradjunk az előző gyakorlati helyzetbe. Ezzel a gyakorlattal a belső combokat erősítjük. A felül lévő lábunkat tegyük talpra magunk elé a képen látható módon. Próbáljuk minél feljebb tenni,kézzel is segíthetünk, de csak addig míg nem érzünk fájdalmaz. Alul lévő lábakat enyhén próbáljuk megemelni. Cseréljük az oldalt.  

5. Fogjunk egy súlyzót, és álljunk fel alapállásba. Majd lépjünk ki egyik lábunkkal előre, próbáljunk minél mélyebbre ereszkedni. Majd a másik lábbal ugyan ezt. Ismételjük többször. 

6. Az egyik kezünket tegyük csípőre, míg a másikat engedjük testünk mellé. Ebben a kézben foghatunk súlyzót is.  A test mellé helyezett karunkkal próbáljuk megérinteni a az ellentétes oldalon lévő bokánkat. A hát végig egyenes legyen. 

7. Álljunk alapállásba a kép szerinti módon. A nyújtót lábunkat emeljük fel és apró kis mozdulatokkal végezzünk kis emeléseket a levegőben. Amikor húzódni kezd engedjük le, és hagyjuk 10 másodpercig pihenni. Csináljunk legalább 3 szettet. Majd cseréljünk lábat.  

Most Popular

Recent Comments