HomeKapcsolat6 mítosz a szerelemről, amit még mindig elhisznek az emberek

6 mítosz a szerelemről, amit még mindig elhisznek az emberek

A mítoszokat nagyon nehéz megölni. Gyakran hiszünk el olyan dolgokat, csak azért, mert sokszor halljuk, pedig nincs is bizonyíték rá. Ez a szerelemmel is így van. Itt van 6 elterjedt mendemonda, ami nem igaz.

1. Az ellentétek vonzzák egymást.
Valójában, bebizonyították, hogy azoknál a pároknál, akik hosszú ideig maradnak együtt, sokkal több a hasonlóság.

2. „Meg tudom változtatni.”
Ha még mindig elhiszed, hogy meg fogod tudni változtatni a párod, felejtsd el. Természetesen valamennyit mindenki változik egy kapcsolatban, de az olyan dolgok, mint a személyiség, a hozzáállás, az értékek és a társadalmi viselkedésmódok nem fognak.

3. A házasság előtt való együttélés jó módja annak, hogy megismerjétek egymást.
Ez elég intuitívnak tűnik. Hogy jól dönts, nagyon ismerned kell a másikat, habár az együtt élés nem a legjobb módja ennek. Ha egy pár összeköltözik, de huzamosabb idő elteltével sem házasodnak össze, a szülők és a barátok/ismerősök elkezdik sürgetni a dolgot. Egy idő után a külső hatások miatt összeházasodnak, de nem azért, mert tudatosan hozták volna meg a döntést, így valószínűleg válás lesz később a dologból.

4. A lelki társad előre meg van határozva.
Sokan hiszik, hogy már a keresés elején megtalálják a tökéletes párt. Az igazság az, hogy nem találkozunk a lelki társunkkal, hanem idővel azzá leszünk egymás számára. Mi több, a több milliárd ember közül, nem csak egyetlen egy az, aki a lelki társunk lehet egy életre.

5. A szerelemnek van lejárati dátuma.
A kutatók kimutatták, hogy egy kezdeti párkapcsolat elején lévő szerelem ugyanolyan erős, mint azoknál, akik már akár 30 éve is együtt vannak.

6. A szerelem első látásra létezik.
Ez tévhit. Kimutatták, hogy egy nőnek átlagosan 6 pillantásra van szüksége ahhoz, hogy eldönthesse, szimpatikus-e neki valaki. Vagy beszélgetés közben 45 másodpercre.

Most Popular

Recent Comments