HomeInteresting7 jel, amiből következtethetünk arra, hogy pszichopata lesz egy gyerekből

7 jel, amiből következtethetünk arra, hogy pszichopata lesz egy gyerekből

Már 3 éves korban megmutatkoznak azok a jelek, amik arra utalnak, hogy később pszichopata lesz a gyerekből. Sok esetben a szülők különböző hatásai is előhozhatják a gyerekből ezeket a tüneteket, így már korán feltűnhet nekik. A gond az, hogy a legtöbb esetben nem veszik komolyan ezeket a jeleket, pedig egyértelmű, hogy szakemberhez kellene fordulniuk. Itt van 7 ilyen figyelmeztetés.

1. Az állatokkal szembeni kegyetlenség
Az állati kegyetlenség a rendellenességének egyik legnyilvánvalóbb jele. Ha meg tudod értetni a gyerekkel, hogy ez rossz dolog és többé nem csinálja, akkor nincs gond. De amikor a gyerek többször is erőszakosan viselkedik az állatokkal, vagy akár meg is öli őket,  nagy valószínűséggel komolyabb probléma van. A legtöbb sorozatgyilkos kezdetben állatokat ölt, majd később embereket, akikkel hasonló módon végzett.
Az alábbi képen Jeffrey Dahmer, amerikai sorozatgyilkos van, aki 15-szörös életfogytiglant kapott. Figyeld meg, hogyan tartja a macskát a gyerekkori képén.

2. Gyújtogatás iránti vágy

3. Ágyba vizelés
Természetesen az nem közvetlen jel, ha egy 6 vagy idősebb gyerek az ágyba vizel. Azonban ha ez rendszeresen nagyon megalázó a gyerek számára, amiben akár a szülőnek is szerepe lehet, az olyan lelki töréshez vezethet, amiből később kialakulhat a rendellenesség. Az alábbi képen Andrei Chikatilo látható, aki a Szovjetunió egyik legszörnyűbb mániákusa volt és akinél gyerekkorban szintén probléma volt az említett dolog, ugyanis ilyenkor az anyja mindig nagyon elverte.

4. A szabályok megszegése
Az olyan rendszeres esetekről van szó, amikor a gyerek számára örömet okoz a szabályok megszegése.

5. Bűnbánat nélküli hazudozás
Ha egy gyerek valamilyen félelem miatt hazudik, az normális dolog. De ha csak azért hazudik, hogy hazudjon és ezt magabiztos arckifejezéssel, lelkiismeretfurdalás nélkül teszi, aggodalomra ad okot.

6. Zsarnokoskodás, más gyerekek megfélemlítése
Nyilván ez sem egyértelmű ok, hiszen azért is csinálhatja ezeket, hogy figyelmet kapjon. A gond akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy kifejezetten örömét leli benne.

7. Érzéketlenség
Ezek a gyerekek nem mutatnak félelmet és nem stresszelnek olyan szituációkban, amikor a normális gyerekek igen. Illetve fogalmuk sincs, hogy mi az együttérzés.

Te találkoztál már ilyesféle esettel? Mi a véleményed? Írd meg!

Most Popular

Recent Comments