HomeKapcsolat5 jel, ami arra utal, hogy véget kell vetned párkapcsolatodnak

5 jel, ami arra utal, hogy véget kell vetned párkapcsolatodnak

“Aki menni akar, arra rá kell adni a kabátot.” Igen, ebben a mondásban hatalmas igazság van. Egy kapcsolatban számtalan érzelmet megtapasztalunk, mégis a legfontosabb az, hogy megtanulhatunk szeretni és szeretve lenni. Ám egy boldog párkapcsolathoz két ember kell, mert csak az egyik fél nem válthatja meg a világot.

Továbbá, nem az a legnehezebb dolog, hogy meggyőzz valakit arról, hogy veled maradjon, hanem az, hogy elengedd. A te érdekedben! Ha a párod képtelen úgy szeretni, ahogy az elvárható lenne tőle, az az ő dolga, nem pedig a tiéd. Csak egyetlen esetben tartozik ez rád is, ha függsz tőle. Ha az elméletileg másik feled háttérbe szorít téged, ennek következtében pedig, kénytelen vagy átlépni a saját határaidat.

Nem szabad, hogy befolyásoljon a félelem, a magánytól való rettegés, mert sokkal jobb úgy egyedül lenni, hogy nem vagy benne egy kapcsolatban, hogy tényleg egyedül vagy. Ha egy kapcsolatban vagy egyedül, akkor az már régen nem szerelem. Tovább kell lépned és megtalálnod a te utadat. A boldogsághoz vezető utat, amit mindegy, hogy egyedül vagy egy társsal kell bejárnod.

Teljesen természetesen, hogy fájni fog, hogy átéled a gyászt. Egy kapcsolatnak sosem könnyű véget vetni, főleg akkor nem, ha még mindig szereted. A saját érdekedben viszont, meg kell tenned. Még akkor is, ha úgy érzed, belehalsz. Nem szabad elhagynod magad, mert így tanulhatod meg, hogy van az a pont, amikor nincs más megoldás, mint elengedni azt, akit egyszer nagyon szerettél vagy még most is szeretsz. Az élet kemény leckék sorozata, amiket el kell sajátítanunk.

DE! Neked igenis szükséged van arra, hogy megértsenek, törődjenek veled és szeressenek téged. Te sokkal többet érdemelsz annál, mint amit egy ilyen kapcsolatban kaphatsz, már, ha kapsz egyáltalán valamit. Így vagy jó, ahogy vagy, nem kell megalkudnod a szerelemért. Csak te lehetsz az, aki pontosan tudja, hogy mi kell neki, mire van szüksége. Ezt senki nem mondhatja meg neked, csakis te magad.

Bizony van, amikor eljön a búcsú és a továbblépés ideje. Íme az öt jel, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül.

Távolságtartás, elhatárolódás az érzelmi és fizikai intimitástól.

A tettek mindig is bizonyító erejűek voltak, hiszen, mint tudjuk, a szó elszáll. Méghozzá jó messzire. Üres ígéretekkel, figyelmetlenséggel nem lépünk előre, inkább kettőt hátra. Ha párod eltávolodik tőled, nem tesz semmit a kapcsolatotokért és erről nem is akar beszélni, akkor valóban nincs közös jövőtök. Hiszen te egyedül nem oldhatod meg kettőtök gondját. De nem is ragaszkodhatsz egy olyan emberhez, akit gyakorlatilag már nem érdekelsz. Eljött az idő, hogy azt mondd, Viszlát! Te vagy a legfontosabb és magadra kell koncentrálnod. Ha nem így teszel, akkor a folytatás tele lesz kínlódással és nyomorúsággal. Sőt, a végére meg is gyűlölhetitek egymást, ennél rosszabb pedig nincs is. Szörnyű dolog, amikor át kell élned azt, hogy akit egykor rajongásig szerettél, ma már ki nem állhatod.

Saját magadban kételkedsz.

A szerelemben nagyon nehéz elfogadnunk azt, ha másik nem mutat érdeklődést irántunk. Akarva-akaratlanul visszanézünk a múltba és emlékezünk a szépre. Ez viszont, már nem fog visszatérni, nem létezik többé. Ha kapcsolatod tele van vitákkal, ellentmondásokkal és állandósulnak a problémák, akkor már nincs miről beszélgetnetek. Ha nem lehetsz önmagad, mert az párodnak nem tetszik, ha másként viselkedsz, mint ami te vagy, akkor tudd, hogy ez nem egészséges. Egy kapcsolatban mindig önmagadat kell adnod és a másik kedvéért ugyan változhatunk néhány dologban, de az nem egész személyiségünk. Nem az, ami mi magunk vagyunk!

Ha párod nem hisz az elköteleződésben, azért van, mert az távol is áll tőle.

Egy jól működő párkapcsolat nemcsak a te harcod. Ha partnered csak élvezi az előnyöket, de esze ágában sincs dolgozni a boldogságotokon, akkor nem ő az, akit te keresel. Mindig ki kell állnod magadért, azért, aki vagy és azért, amit akarsz.

Ha eltűnik és nem is akar veled lenni, sem most, sem a jövőben.

Ígéretek vannak bőven. Összeházasodunk, gyerekeink lesznek, házat veszünk és így tovább. Ezektől boldog leszel, de csak egy kis ideig. Aztán rá kell jönnöd, hogy ebből bizony semmi nem lesz, ezek csak üres szavak. Addig vagy jó, amíg partnerednek kényelmes. Lássuk be, ez az ember nem szeret és soha nem is szeretett téged.

Amikor közel kerülnétek egymáshoz, meghátrál.

Egy egészséges kapcsolatban két ember van. Viszont, ha partnered lefékez és te egyedül maradsz az érzéseiddel, akkor ennek a kapcsolatnak véget kell vetni. Párod nem törődik veled, nem hallgat meg, sőt, azt gondolja, hogy túlreagálsz mindent és túlságosan is ragaszkodsz hozzá. Te emiatt érzed úgy, hogy te vagy a hibás, te okoztad mindezt, ezért dühös és rendkívül csalódott leszel.

Hiába szeretünk valakit, ha az az ember nem az igazi. Ha nem az, akivel boldogságban leélhetjük életünket. Sok hullámvölgyben lévő kapcsolatot rendbe lehet hozni, de sajnos van az a pont, amikor már nincs remény. Amikor az egyetlen helyes döntés az, ha elengedjük őt, elengedjük egymás kezét és külön utakon folytatjuk tovább.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments