HomeCelebrity20 színész, aki visszautasította egy sikerfilm szerepét!

20 színész, aki visszautasította egy sikerfilm szerepét!

Rengeteg film vált világklasszissá, de nem csak a történet, hanem a benne szereplő színészek és színésznők miatt is. Ám azt nagyon kevesen tudják, hogy például a Titanic című filmhez több színészt is megnéztek, hogy ki lehetne a legjobb Jack szerepére, ám a választás mégis DiCapriora esett, mert ő bizonyult a leghitelesebbnek. Pontosan ilyen volt még az ikonikus Micsoda Nő!, ahol kezdetben nem Julia Roberts-et akarták Vivian szerepére, hanem egy teljesen másik színésznőt. De voltak olyan filmek és szerepek, amiket nem a filmrendezők, hanem maguk a színészek mondtak vissza, mert kevesebb pénzt kaptak volna érte, mint amennyit szerettek volna, vagy épp azért mert nem értették a film lényegét.

Biztosra vesszük, hogy miután ezek a filmek rengeteg Oscar és Golden Globe-díjat nyertek el, azok a színészek bánták a percet, mikor nem vállalták el a felkínált karakterek eljátszását.

Emma Watson és Miles Teller, mint Mia és Sebastian (Kaliforniai álom)

A Kaliforniai álom című filmdráma hat Oscar, hét Golden Globe és számos más díjat is bezsebelt megjelenése óta. Emma Stone és Ryan Gosling csodálatosan játszották el a főszerepeket, de mind később kiderült, nem ők voltak az elsők, akiket felkértek Mia és Sebastian szerepére.

Először Emma Watsonnak ajánlották fel, hogy játssza el Mia szerepét, de nem tudta bevállalni, mert akkor már javában folyt a Szépség és a szörnyeteg című film forgatása. Miles Teller viszont azért utasított vissza, mert 6 millió dollár helyett, csak 4-et adtak volna neki.

Macaulay Culkin mint Jack (Titanic)

A Reszkessetek betörők után, nehéz elképzelni Macaulay-t Jack szerepében. A filmgyártók fel akarták ajánlani neki a szerepet, de James Cameron nem volt hajlandó más színészről hallani, csak Leonardo DiCaprio-ról.

Egyébként több színészt is kipróbáltak, hogy ki lenne megfelelő a szerepre, többek között: Christian Bale-t, Brad Pitt-et, Johnny Depp-et és Matthew McConaughey-t is.

Molly Ringwald, mint Vivian Ward (Micsoda Nő!)

Molly-nak azért ajánlották fel, hogy játssza el Vivian szerepét, mert a Disney nem akarta, hogy Julia Roberts kapja a szerepet.

Molly azonban visszautasította azzal az indokkal, hogy ő nem hajlandó örömlányt alakítani. Miután bemutatták a Micsoda Nő!-t és óriási szenzáció lett az emberek körében, Molly addigra megbánta, hogy nem vállalta el. Egyszer azt nyilatkozta, ha lehetősége lenne visszafordítani az időt, akkor igent mondott volna rá.

David Schwimmer, mint J ügynök. (Men in Black – Sötét zsaruk )

Davidnek felajánlották, hogy játssza el J ügynök szerepét a „Men in Black – Sötét zsaruk” című filmben. Ám a színészt annyira lekötötte saját filmje, a „Mióta elmentél…” hogy nem maradt arra ideje, hogy egy másik forgatáson is részt vegyen. Filmje egyébként igazi kudarc volt.

Pamela Anderson, mint Scully (X-akták)

Chris Carternek elég komoly harcot kellett azért vívnia, hogy Gillian Anderson játszhassa el Scully szerepét. Mindezt azért, mert a rendezők mindvégig Pamela Andersont szerették volna, ő ugyanis sokkal kerekebb idomú és magasabb is, mint Gillian.

Eminem, mint Max Da Costa (Elysium – Zárt világ)

Neill Blomkamp filmrendező, első körben Eminemnek szánta volna a szerepet. A rapper el is vállalta ám volt egy kikötése. Azt szerette volna, ha a film Detroitban játszódik, mivel ebbe a vezetőség nem ment bele, ezért Matt Damon kapta a szerepet.

Anne Hathaway, mint Tiffany (Napos oldal)

Eleinte Anne Hathaway játszotta el Tiffany szerepét, ám nagyon hamar összetűzésbe keveredett a filmrendezővel, emiatt el kellett mennie. Ekkor jött Jennifer Lawrence, akinek köszönhetően a film Oscar-díjas lett.

Mel Gibson, mint James Bond.

Sok színész próbálta már eljátszani a 007-es ügynök szerepét, úgymint: Clint Eastwood, Henry Cavill, Clive Owen, Jude Law és Mel Gibson. Ám a rendező szerint senki más nem tudná tökéletesen eljátszani ezt a szerepet, csak egy ízig-vérig angol ember. Ennek tükrében Mel Gibson nem kapta meg a szerepet.

Salma Hayek mint, Betty Suarez (Ki ez a lány?)

Betty a csúnya lány bebizonyította, hogy a megjelenésnél és a külsőségeknél jóval erősebb az emberi szív és lélek. Ennek a szerepnek köszönhetően lett világhírű America Ferrera. Eleinte Salma Hayeket szánták a szerepre, ám ő ehelyett a TV-sorozat filmgyártója lett.

Ryan Gosling, mint Joker ( Suicide Squad – Öngyilkos osztag )

A Warner Bros. először Ryan Goslingnak ajánlotta fel, hogy játssza el Joker szerepét az „Öngyilkos osztag” című filmben. Ám Gosling nem volt hajlandó aláírni a szerződést, mert egyáltalán nem szimpatizált azokkal a feltételekkel, amik a hivatalos dokumentumban álltak. Így esett a választás Jared Leto-ra.

Cameron Diaz, mint Mia Thermopolis (A neveletlen hercegnő)

Többen is szerették volna eljátszani Mia szerepét a Neveletlen hercegnőben. Például: Reese Witherspoon, Kirsten Dunst, Kate Hudson, Alicia Silverstone, sőt még Cameron Diaz is. Ám egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a szerepet Anne Hathaway kapta.

Sean Penn, mint Tyler Durden (Harcosok klubja)

Mind Sean Penn, mind Matt Damon szerettek volna szerepelni ebben a filmben, ám a filmgyártók ragaszkodtak Brad Pitthez, mivel úgy gondolták ő a legmegfelelőbb erre a szerepre.

Kelly Osbourne és Anna Coleman (Nem férek a bőrödbe)

A nem férek a bőrödbe egy nagyon vicces vígjáték, mely egy anyáról és a lányáról szól, akik testet cseréltek. Lindsay Lohan olyan jól alakítja benne Annat, hogy keresve sem találhattak volna nála jobb színésznőt erre a szerepre. Ám azt kevesen tudják, hogy eredetileg Kelly Osbourne-t szerették volna a szerepre, aki azonban ezt visszautasította. Később Kelly úgy nyilatkozott, hogy nagyon megbánta, amikor nemet mondott.

Henry Cavill, mint Edward Cullen (Alkonyat)

Maga a könyv szerzője, vagyis Stephenie Meyer azt szerette volna, ha Edward karakterét Henry Cavill személyesíti meg. Ám az írónő azért nem ajánlotta fel neki a szerepet, mert túl öregnek gondolta hozzá, így kapta meg a szerepet Robert Pattinson.

Charlize Theron, mint Roxie Hart (Chicago)

Majdnem Charlize Theron kapta meg Roxie Hart szerepét a Chicago című filmben, ám a rendezők mégsem ő mellé tették le voksukat. Később kiderült, hogy Charlize-t nagyon bántotta a dolog és csalódott is volt.

Al Pacino, mint Han Solo (Csillagok háborúja)

Először Al Pacino-nak ajánlották fel Han Solo szerepét a Csillagok háborújában, aki visszautasította az ajánlatot miután elolvasta a film forgatókönyvét. A színész úgy gondolta, hogy a szerep túlságosan bonyolult a számára.

Emma Watson, mint Hamupipőke (Hamupipőke)

Legelőször Emma-nak szánták a szerepet, ám ő visszautasította az ajánlatot, azzal az indokkal, hogy a karakter nem megfelelő a számára. Ennek tükrében a szerepet végül Lily James kapta meg, aki valóban lenyűgözően játszotta el Hamupipőkét.

Matt Damon, mint Jake Sully (Avatar)

A 20th Century Fox kizárólag neves színészeket szeretett volna szerepeltetni a filmben. Először Matt Damont kérték fel a szerepre, ám ő sokkal több pénzt kért volna, mint amennyit ki tudtak fizetni, így visszautasította az ajánlatot.

Miután az Avatar hatalmas népszerűségnek örvendett, Matt megbánta, hogy nem bólintott rá, Jake Sully szerepére.

Emily Watson, mint Amélie (Amélie csodálatos élete)

Jean-Pierre Jeunet, vagyis a film rendezője úgy gondolta, hogy Emily Watson tökéletes lesz Amélie karakterének megszemélyesítésére, mindezt azért mert nagyon megtetszett neki amikor a „Hullámtörés” című filmben játszott. Ám a színésznő visszautasította az ajánlatot, mert nem érezte magáénak a francia nyelvet és nem gondolta, hogy ilyen kevés idő alatt maximálisan el tudná sajátítani.

Audrey Tautou szereplése azonban teljesen lenyűgözte a rendezőt, így ő kapta meg a szerepet.

Sacha Baron Cohen, mint Freddie Mercury (Bohém Rapszódia)

Eleinte Sacha Baron Cohen játszotta volna el Freddie szerepét, ám ezt vissza kellett utasítania, mert azt szerette volna, ha ez a film sokkal valósághűbb lenne.

Így Rami Malek váltotta fel Sacha-t, és bátran állíthatjuk, hogy a színész zseniálisan alakította Mercuryt.

Most Popular

Recent Comments