HomeCelebrity15 színész, akik ugyanazt a karaktert játszották, de még ma sem tudjuk...

15 színész, akik ugyanazt a karaktert játszották, de még ma sem tudjuk eldönteni, ki volt a legjobb

A kritikusok és a nagyközönség által elismert és méltán híres regényekből általában filmek is készültek. Méghozzá, nem is egy és nem is egyetlen színésszel. A rendezők mindig a tökéletességre törekednek és igyekeznek megtalálni a legjobb színészt vagy színésznőt, aki méltó a szerepre.

Amikor már megszokunk egy színészt, aki egy adott karaktert alakít, nehéz a váltás, ha valami miatt nem vállalja a filmet vagy lecserélik őt. A klasszikus szerepek ugyanazok, de minden színész beleviszi sajátságait. A világsztárok így különösen terítéke kerülnek, hiszen akarva-akaratlanul összehasonlítják őket elődjükkel. A kritikusok, az újságírók és különösen a nézők más-más véleményt alkotnak róluk. És bár számos alkalommal láttuk ezeket a filmeket, mégsem tudjuk eldönteni, ki volt a legalkalmasabb a karakter megtestesítésére.

Sherlock Holmes

A zseniális angol detektívet megformálta már Vaszilij Livanov, (1979-1986), Robert Downey Jr., (2009.), valamint Benedict Cumberbatch (2010).

Oroszországban Vaszilij Livanovról azt tartják, hogy ő volt a legjobb Sherlock Holmes. Szerepéért és kivételes alakításáért a királynőtől megkapta a Brit Birodalom érdemrendjét.

Robert Downey Jr. alakítása már nagyon messze van a klasszikus változattól, a színész mégis Golden Globe díjat kapott érte, a legjobb színész kategóriában.

Benedict Cumberbatch a mai Sherlockot mutatta be, így a nézőknek sokáig tartott, míg ebben a formában elfogadták a klasszikus történetet. Az egyetlen dolog, ami megegyezett a könyvvel, a történet iránya volt. Martin Freeman alakította Watson doktort, végül a duó besöpörte az elismeréseket.

Conan, a barbár

A barbár Conan-t két színész alakította: Arnold Schwarzenegger (1982) és Jason Momoa (2011).

A kritikusok szerint Conan karaktere Arnold Schwarzenegger egyik legjobb szerepe volt. A színész a rendezővel együtt dolgozott kiejtésén és arckifejezésén. Gyakorolta a harcot, hogy karddal a kezében a legtermészetesebbnek tűnjön. Azt is hozzá kell tenni, hogy a filmben nem voltak speciális effektek.

Jason Momoa szintén feltűnt Conan szerepében, így elkerülhetetlen volt, hogy összehasonlítsák elődjével. Momoa a kritikusok szerint nagy csalódás volt, de nem mindenki gondolta így. Szintén kritikusok azt mondták róla, hogy Conan egy teljesen másik oldalát mutatta be. Egyes vélemények szerint messze nem nyújtott tökéletes alakítást, míg mások szerint más fényben tüntette fel a barbárt.

Scarlett O’Hara

Margaret Mitchell regényéből, az Elfújta a szél-ből készült filmben Vivien Leigh és Joanne Whalley formálta meg Scarlett O’Hara karakterét. Bár a színésznők ugyanarra a karakterre szerződtek, mégis nagyon különbözőek voltak. Vivien a fiatal Scarlett-et alakította, aki önző, lobbanékony, kitartó és botrányos. Eredetileg Scarlett karaktere negatív lett volna. A nézők imádták Scarlettet, aki egy erős és indulatos nő volt, ezáltal szimbólummá vált a hölgyek körében.

A Joanne Whalley által megformált Scarlett ezzel szemben bölcs, kiegyensúlyozott és számító volt.

James Bond

Sean Connery, Pierce Brosnan és Daniel Craig a leghíresebb színészek közé tartoztak, akik valaha James Bond bőrébe bújtak. A történelem folyamán azonban, Bond karakterét legalább hét színész alakította.

Connery az egyetlen közülük, aki Oscar-díjat kapott alakításáért. A skót színész öt filmben játszotta el James Bondot. A kritikusok szerint ő volt az egyik legjobb James Bond.

Pierce Brosnan négy filmben tündökölt Bond szerepében, 49 évesen pedig, elhagyta a produkciót. A nézők véleménye szerint a Brosnan által játszott Bond volt a legmegbízhatóbb és a legmagabiztosabb.

Az első szőke James Bond pedig, Daniel Craig volt. Egyébként ő volt a legjobban fizetett James Bond is. A nézők számára Craig nemcsak egy hűvös ügynök volt, hanem egy valódi érző ember is.

Hercule Poirot

David Suchet azt nyilatkozta, hogy valóban Poirot lett belőle. Mindenki azt állította róla, hogy ő a legmeggyőzőbb Poirot és zseniálisan alakította a karaktert.

Kenneth Branagh olyan szerelőkkel vette körül magát, mint Penélope Cruz, Judi Dench, Johnny Depp, Derek Jacobi, Michelle Pfeiffer és Daisy Ridley. A vegyes kritikák ellenére a film több, mint 351 millió dolláros bevételre tett szert. Branagh Poirot szerepében még visszatér a mozikba. A film várható megjelenése 2020 volt.

Emma

A romantikus Emma megformálója Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow és Anya Taylor-Joy.

Kate Beckinsale valósághűbb és drámaibb film-adaptációban ábrázolta Emmát. A produkció készítői a társadalmi szokásokra, a szabályokra és a társadalmi normákra összpontosítottak. De a karakterből hiányzott az érzelmi fejlődés, ugyanis Emma karaktere a regénnyel ellentétben statikus volt.

A kritikusok szerint Gwyneth Paltrow az idilli Emma képét ábrázolta és a film inkább a karakter érzelmeire összpontosított.

Anya Taylor-Joy a 21. századi Emmát mutatja be, így a forgatókönyvet úgy alakították át, hogy jobban megmutassa személyiségét. A film modern verzióját a kritikusok nem győzték dicsérni. Azt mondták, hogy merész, vicces és a rendező a színészeket is tökéletesen választotta ki.

Szerinted ki volt a legjobb?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments