HomeKapcsolat14 egyszerű dolog, amit csak a legboldogabb párok csinálnak lefekvés előtt!

14 egyszerű dolog, amit csak a legboldogabb párok csinálnak lefekvés előtt!

A mai elfoglalt, hektikus világban a párkapcsolatban eltöltött idő minősége egyre kevesebb lesz. Ezért azt a néhány értékes órát, akkor tudják eltölteni, mikor alvásra készülnek, vagy együtt vacsoráznak, esetleg a TV előtt ülve megbeszélik a napi történéseket. A kommunikáció közelebb hozta egymáshoz a párkapcsolati személyeket, és egy erősebb, tartósabb köteléket tudnak egymással kiépíteni. Nem szabad sietni az alvással, az evéssel, vagy, hogy hamar beérj a munkahelyre, mert lemaradsz a bensőséges pillanatokról, amit csak a párod tud megadni neked. Ne hagyd ki a minőségi időt! Ha egészséges és boldog párkapcsolatban szeretnél élni, kezdetnek ne nyomkodd a telefonodat a párod társaságában.

Nem számít, mennyire fontos a telefonod vagy a munkád, egy időre ezeket a dolgokat ki lehet kapcsolni, vagy lenémítani. Egy pszichoterapeuta Carol Carey szerint a legegyszerűbb szabály, ha kilenc óra után kikapcsolod a telefonodat, hogy maximálisan a párodra figyelhess.

Felejtsd el a munkával kapcsolatos gondolataidat.

A legrosszabb dolog, hogy a Facebook üzenteidet, vagy az emailjeidet ellenőrzöd, mikor már a párod mellett fekszel az ágyban. Ez bosszantó és egyenesen durva dolog. Ahelyett, hogy ezzel foglalkozol, inkább megkérdezhetnéd a párod, milyen napja volt.

A boldog párok egyszerre mennek aludni.

Azok a párok, akik különböző műszakban dolgoznak, lehet ok arra, hogy különböző időpontban menjenek aludni. De azok, akik nappal dolgoznak, és nem látják egymást egész nap, semmilyen ok nem lehet arra, hogy ne együtt menjenek aludni.

Kövesd a rutint.

Hozz létre egy lefekvés előtti rituálét, mint például a függönyök behúzása, ágy lepakolása, a párnák felrázása… stb. Ez jeleket küld az agyunknak a közeledő lefekvéshez.

Figyelj a párodra.

Mindig törekednünk kell arra, hogy teljes figyelmet fordítsunk egymásra, különösen akkor, ha mindketten dolgoztok. Rendkívül fontos a problémák vagy a rossz tapasztalatok megbeszélése.

Mondd el az érzéseidet.

Ryan Howes pszichoterapeuta szerint a pároknak pozitív gondolatokat kell egymásnak mondaniuk és reményteli ötleteket, valamint érzelmeket kell kifejteni egymásnak. Ez arra ösztönzi a partnert, hogy várakozással tekintsen az elkövetkező napokra.

Szeressétek egymást.

Felejtsd el mindazt, ami a nap folyamán történt, mert ez a pillanat csak a partnered számára van fenntartva. A legfontosabb szempont, hogy mennyire és mit szeretsz, vagy hiányolsz a partneredből.

Ne nyomd el a partnered.

Az egészséges érvelés jó, mert a boldog párok nem mindig élnek a fellegekben, sőt az életük sem mindig rózsás. Amire oda kell figyelni, hogy soha ne vádaskodj, és ne vágd a párod arcába, ha valamiben kudarcot vallott.

Soha ne veszekedj alvás előtt.

Nincs nagyobb kapcsolat pusztító, mint vitatkozni lefekvés előtt. Soha nem szabad elaludni úgy, hogy dühös vagy a másikra. Bármi legyen is a félreértés oka, próbáld meg megoldani, mielőtt aludni mentek.

Tartsd a gyermeket távol a hálószobától.

Gyermekeink fontosak, de a pároknak szükségük van a magánéletre is. Sok pszichológus szerint, a gyermekeket a saját ágyában kell altatni, hogy a pároknak legyen ideje egymással foglalkozni a hálóban.

Tartsd a háziállatokat az ágyadtól távol.

Kutatások szerint az emberek közel 63% -a, alszik valamilyen házi állattal egy ágyban. De ez nem jó, mert nyugtalan alvást eredményez, ugyanis házi állataink sem képesek egy helyben aludni 8-9 órán keresztül.

Ne igyál szeszes italt, és ne dohányozz alvás előtt.

A közhiedelemmel ellentétben egy pohár bor elalvás előtt romantikus hangulatot hozhat létre, de drasztikusan csökkenti az alvás minőségét.

Adj érzéki masszázst.

A könnyű és pihentető masszázs csodákat tesz egy fáradt és kimerült testtel; csökkenti a stresszt, a szorongást és javítja az alvás minőségét.

Soha ne mondd ki a szakítás szót.

Ha nincs logikus érved a szakításra, akkor nem szabad ilyen dolgokat felhánytorgatni.  Persze van, hogy az emberek haragszanak egymásra, de ez még nem ok arra, hogy az szakítás téma legyen.

 

Most Popular

Recent Comments