Hometip12 tipp, amivel bármilyen cipő viselése olyan lesz, mintha felhőkön sétálnál

12 tipp, amivel bármilyen cipő viselése olyan lesz, mintha felhőkön sétálnál

Mindannyiunk számára ismerősek az olyan helyzetek, amikor kényelmetlen cipőt kellett viselnünk. Ennek ellenére, mégis kénytelenek vagyunk felvenni, de ahelyett, hogy kidobnánk, van néhány megoldás, néhány egyszerű tipp, aminek segítségével szenvedés nélkül hordhatjuk cipőinket.

Használj sarokbetétet!

Az évekig használt cipők sarka hajlamos eldeformálódni. Ha a sarok sérül vagy egyenetlenné válik, tegyél bele betétet, ami könnyedén kiküszöböli az adott problémát.

Használj farmert a szakadt sarokbélés javításához!

Ha a sarokbélés elszakad vagy elhasználódik, gyorsan megjavíthatjuk. A farmer az egyik legjobban felhasználható anyag ehhez, ugyanis egyszerre tartós és kényelmes. A sértetlen béléshez varrjunk farmert, így újra kényelmessé válik a cipő viselése.

A polírozó helyett használj kondicionálót, ami lágyítja a bőrt, ezzel pedig kényelmesebbé teszi a cipőt.

Dezodorozd be a cipő sarkát és oldalát, belülről!

Néhány cipő esetében a felvétel is problémás lehet, így a kellemetlenségek elkerülése érdekében dezodorozd be a cipő belsejét, így sokkal könnyebben belecsúszik a lábad.

A hólyagok elkerülése érdekében alkalmazz dezodorálószert!

A dezodor egy másik varázslatos erővel is rendelkezik: csökkenti a súrlódást, amit cipő viselésekor érzel. A kevesebb súrlódás, kevesebb hólyag kialakulását jelenti. Ha gyakran kerülnek hólyagok a lábadra a szoros és kényelmetlen cipő miatt, akkor használ dezodort a cipőben.

Vegyél fel két pár zoknit és viseld otthon a cipőt!

Ha az új cipőd kissé szoros, akkor ezen könnyen lehet segíteni. Vegyél fel két pár zoknit és naponta 2-3 órát viseld otthon a cipőt. Ez annyira kinyújtja a cipőt, hogy néhány nap múlva már kényelmesen viselheted.

Ha csúszkál a lábad a cipőben, rakj bele gyapjúanyagot!

Ha a cipőd egy kicsit nagyobb vagy kinyúlik viselés közben, akkor a lábad előrecsúszik benne. Tegyél báránygyapjú anyagot a cipőbe, ez ugyanis megakadályozza a láb csúszkálását és extra kényelmet biztosít.

Tegyél hintőport a lábadra vagy a cipődbe, hogy elkerüld a hólyagokat!

A hintőpor felszívja az izzadtságot és megelőzi a hólyagok képződését.

Ha beleizzad a lábad a cipődbe, tegyél bele papírtörlőt!

Ha a cipő viselésekor a lábad nagyon izzad, akkor helyezz a cipőbe papírtörlőt. Az ugyanis, felszívja a nedvességet, a lábaid szárazak maradnak, így nem hólyagosodnak fel, valamint a fájdalmas csúszkálástól is megkíméled magad.

Használj ragasztószalagot, hogy a cipő sarka kényelmesebb legyen!

Bármilyen típusú cipőhöz tökéletes, mivel bármilyen mérethez passzol. Könnyen kezelhető és a hólyagosodást is megakadályozza.

Minden lyukba fűzd be a cipőfűzőt!

A szorosabban megkötött cipő, főleg futás közben, megtámasztja a lábat és megakadályozza a súrlódást is.

Az érzékeny részeket ragaszd be sebtapasszal!

A sebtapasz amellett, hogy csökkenti a súrlódást, megakadályozza a hólyagok kialakulását. Sőt, használatával már egy előzetesen keletkezett seb vagy hólyag sem hagy foltot a cipőn.

Most Popular

Recent Comments