Hometip11 zseniális trükköt ajánlanak a fogorvosok, ami a te mosolyodat is szebbé...

11 zseniális trükköt ajánlanak a fogorvosok, ami a te mosolyodat is szebbé teheti

Rengeteg ember küzd fog és fogíny problémákkal, amit egy kis odafigyeléssel könnyedén meg lehetne előzni. Sokszor mondták már, hogy a rendszeres fogorvos látogatás csökkenti a problémák kialakulását, ám ezen kívül létezik jó pár módszer, amivel megakadályozhatjuk a baktériumok elszaporodását, a fogszuvasodás kialakulását, valamint a fogak kilyukadását. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk jó pár módszert, amit ha betartasz, nem lesz olyan sok probléma a fogaiddal, mint hajdanán.

Használj kókuszolajat.

A kókuszolajjal való öblögetés egy nagyon hatékony tisztító eljárás, melynek következtében csökken a fogszuvasodás kialakulásának kockázata. A kókuszolaj antibakteriális hatása miatt, eltávolítja a baktériumokat a szájüregből. Akár szájvízként is használható legfeljebb 20 percig.

Vigyázzunk a cukorbevitelre.

A túl sok cukor fogyasztás tönkreteheti a fogainkat. De nemcsak édesség formájában található meg a mindennapi életben, hanem a kenyérben, a gyümölcsökben és a burgonyában is. Célszerű elkerülni a túlságosan is édes ételeket és kipróbálni egyes ételek cukormentes változatát is.

Naponta kétszer moss fogat.

Fontos, hogy ne csak reggel, hanem este is mossunk fogat, mert ezzel elkerülhetjük a fogszuvasodás kialakulását, eltávolíthatjuk a nyelvről a felesleges plakkot és baktériumot.

Tisztítsd meg a nyelvedet is.

Nemcsak a fogakat és az ínyt kell folyamatosan tisztén tartani, hanem a nyelvet is, mivel rengeteg baktérium halmozódik fel rajta. Szerezz be egy nyelvtisztítót, hogy minden nap tisztán tudd tartani a nyelvedet is.

Figyelj a legapróbb részletekre.

Ha az ínyed kicsit kipirosodik vagy elkezd fájni, lüktetni a fogad, vagy más problémát tapasztalsz, célszerű meglátogatni a fogorvost. Ezek a kis jelek mind-mind azt akarják mondani, hogy valami nincs rendben.

Próbálj zöld vagy fekete teát inni.

A zöld valamint a fekete tea sokat segíthet a fogainkon, ugyanis képes megvédeni őket a fogszuvasodástól. Ezek a készítmények édesség evés után is hatékonyak.

Ne mosd túl durván a fogaidat.

A túl durva fogmosás megsértheti a fogzománcot, annak érdekében, hogy ne okozz bennük kárt, egy fogkefe segítségével próbálj megtisztítani egy tojást. Ha túl erősen dörzsölöd a tojás megreped.

Egyél olyan ételeket, amiktől egészséges marad a fogad.

Bizonyos élelmiszerek képesek megakadályozni a fogszuvasodást. A sajt például csökkenti a nyelven kialakuló plakkot, sőt a zománcot is védi. Az alma serkenti a nyáltermelést és redukálja a baktériumok kialakulásának gyakoriságát.

Ne felejts el fogselymet használni!

A fogmosás egyedül nem elegendő a száj tisztán tartásához. A baktériumok és az ételmaradék a fogak között is meghúzódik, ahova a fogkefe sörtéi nem férnek be. Ahhoz, hogy a fogközöket is ki tudd tisztítani, használj fogselymet. Ez a termék megakadályozza a fogkőképződés, az ínybetegségek és a rossz lehelet kialakulását.

Évente legalább kétszer menj fogorvoshoz.

A rendszeres fogorvosi vizsgálatok lehetővé teszik, hogy sokáig egészségesek maradjanak a fogaid. Ők időben észreveszik a problémát és megoldják mielőtt késő lenne. Ennek tükrében legalább évente kétszer menj el fogorvoshoz.

Az étrend megváltoztatásával gyógyítsd meg a fogaidat.

A korai stádiumú fogszuvasodást vissza lehet fordítani, ha egy kicsit odafigyelünk az étkezésünkre. Egy nő kókuszolaj segítségével fordította vissza a folyamatot, így elkerülte, hogy kilyukadjon a foga. Emellett redukálta a cukor, glutén és fitinsavakat tartalmazó ételeket és borsmenta olajból, magnéziumolajból és szódabikarbónából készült fogkrémmel mosott fogat.

Most Popular

Recent Comments