HomeÉtelek10 konyhai tipp, ami megkönnyíti a főzést

10 konyhai tipp, ami megkönnyíti a főzést

Általában a legtöbb embernek munka után nem nagyon van kedve főzni, hacsak nincs családja, ahol kénytelen neki állni. Általában ilyenkor bedobunk egy szendvicset vagy készítünk valami nagyon gyors kaját, és nem kell ezáltal sokat időzni a konyhában. De vannak olyan konyhai praktikák, ami nemcsak megkönnyíti a főzést, de fel is gyorsítja.

1.Tojás főzése

Általában a tojás főzésével sokszor meggyűlik a bajunk, mivel nem tudjuk őket jól megpucolni. Ennek kiküszöbölésére forrásban lévő, sós vízbe dobjuk bele, és ne hidegbe. Miután megfőtt, rakjuk egyből hideg, jeges vízbe, és ezután már könnyen meg tudjuk pucolni.

2.Burgonya bevágása

Ha szeretnénk egy kicsit különlegesebben elkészíteni a krumplit, akkor ez az ötlet rendkívül jól jöhet. A harmónika formában bevágott burgonya nagyon mutatós, és a legkönnyebben úgy tudjuk megcsinálni, ha a krumpli két oldalára pálcikát teszünk, ezáltal a bevágásnál nem fogjuk teljesen átvágni a zöldséget.

3.Narancsos kávé másképp

Ha valami különlegességgel szeretnénk a párunkat meglepni reggel, akkor ez egy kitűnő ötlet lehet. Fogjunk egy narancsot, kaparjuk ki a belsejét. Rakjuk bele őrölt kávét, öntsük fel forró vízzel és kicsit hagyjuk állni az italt, majd ezután szervírozhatjuk.

4.Chicken nuggets sütése kenyérpirítóban

Ha nem akarunk az olajjal bajlódni, akkor tűzzük nyársa a csirkedarabokat, majd rakjuk bele kenyérpirítóba. A gyermekeidnek biztos tetszeni az ötlet.

5.Szaftos csirke görögdinnyében

Ha legközelebb ha dinnyét eszel, ne dobd ki a héját, helyette fogj egy egész csirkét, fűszerezd be, majd tedd bele a fél dinnyébe, és alacsony hőfokon 2 órán át süsd. Nagyon ízletes és különleges vacsorát tudunk a család elé lerakni.

6.Spatula kifehérítése

A spatula általában a rengeteg sütés miatt hajlamos elszíneződni. Ezért fogjunk egy csésze vizet, rakjunk bele 1 kanál fehérítőt, és rakjuk bele a spatulát. 24 órán át áztassuk.

7.Olvadt fagyiból torta

Ha elfelejtettük visszarakni a fagyit a hűtőbe, akkor se dobjuk ki. Adjunk hozzá lisztet, keverjük össze rendesen, majd öntsük sütőformába. Ezt bármilyen más ízű fagyival is meg lehet csinálni.

8.Az folpack könnyű vágása

A folpack sokszor okoz bosszúságot nekünk, mivel nehezen lehet letekerni. Ezért tegyük mélyhűtőbe, ezután, amikor legközelebb szükségünk lesz rá, akkor könnyen lehet majd használni.

9.Fél citrom

A citrom esetében, ha nincs szükségünk az egészre, érdemes vízbe rakni, mivel alapvetően nagyon könnyen kiszáradhat. Hagyjuk 2 órát át vízben, és újra lédús lesz.

10.Avokádó

Sajnos az avokádónak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy hamar bebarnul. Tegyünk mellé egy megpucolt hagymát, és így jóval kitolható az az idő, hogy bebarnuljon.

Most Popular

Recent Comments