HomeÉtelekNem fogod kitalálni, hogy mi okozott súlyos égési sérüléseket ennek a lánynak

Nem fogod kitalálni, hogy mi okozott súlyos égési sérüléseket ennek a lánynak

Az interneten rengeteg cikket lehet olvasni különböző konyhai trükkökről, főzési és sütési technikákról, amik megkönnyíthetik a konyhai munkálatokat. Mivel így is folyamatosan idő szűkében vagyunk így nem csoda, hogy folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amivel felgyorsíthatjuk a folyamatokat. Kadie Law is egy interneten olvasott trükkel akart saját magán segíteni, de a dolog sajnos nagyon rosszul sült el.

Kirsty Brown épp kislányát Hallie-t fektette le, mikor hangos sikoltozásra és kiabálásra figyelt fel, mely a konyhából érkezett. A három gyermekes édesanya eleinte semmi rosszra nem gondolt, hiszen a gyerekeknél elég gyakori a hangoskodás. Viszont, mikor vőlegénye, a 29 éves Michael Sale is kiabálni kezdett, hogy azonnal jöjjön a konyhába, akkor már tudta, hogy itt valami komoly baj történt.

A 12 éves Kadie Law úgy gondolta, hogy egy online felületen olvasott trükk segítségével megfőz néhány tojást. A kislány elmagyarázta, hogy azt olvasta a mikróban sokkal hamarabb elkészül a főtt tojás.

„Egy online recept alapján próbáltam elkészíteni. Korábban arra is figyeltem anya, hogy csinálja.” – mondta.

Kadie azonban nem vette észre, hogy a mikrohullámú sütő a legmagasabb fokozaton maradt, s a tojást 90 másodpercre tette. Miután kivette a mikróból a pultra tette, de kicsit arrébb tolta, hogy le tudjon venni a szekrényből egy edényt.

Míg az ominózus tálért kutakodott a tojás hirtelen felrobbant és a benne lévő forró víz Kadie arcába fröccsent. Ezzel súlyos égési sérüléseket szerzett a szemén és az orrán is.

„Mikor megtaláltam a tálat lenéztem, és akkor robbant fel a tojás, aminek a vize az arcomra fröccsent.” – meséli.

Kiderült, hogy a víz a forráspontnál sokkal forróbb volt, ezért is robbant fel. Pusztán a szerencsének köszönheti, hogy nem vakult meg. Elmondása szerint eddigi élete során e a legfájdalmasabb dolog, amit valaha megtapasztalt. Kadienek egy szerencséje volt, hogy leendő mostohaapja azonnal megfogta és hideg víz alá dugta őt, hogy enyhítse az égési sérülést, és elkerüljék, hogy még súlyosabb állapotba kerüljön.

„40 percig tartottam őt hideg víz alá, miközben Michael a cuccait pakolta, hogy bevihessük őt az Oldham Kórházba. Eközben egy csomó törölközőt bevizetünk neki, hogy az út alatt legyen mivel borogatni, hűsíteni az arcát.”

A kórházba vezető fél órás autóút során Kirsty szerint lánya meglepően nyugodt volt. Kadie eredetileg a Royal Oldham Kórház A&E-be került, majd átvitték a Royal Manchester Gyermekkórházba.

„A Royalban ahogy megpillantották Kadiet azonnal átszállították őt a másik kórházba. Amikor levették róla a törülközőt, nem igazán tudták megmondani, hogy milyen mértékű égési sérülést szerzett. Csak azt lehetett látni, hogy nagyon fel van hólyagosodva és az arca enyhén piros. Egy szemész szakorvos megnézte a szemét, hogy tudja nem vakult meg a forró víztől. Szerencsére mindkét szemével látott. Óriási mázlija volt, hogy sikerült időben becsukni a szemét.” – mesélte az édesanyja.

Ezt követően Kadie égéseinek legfelső bőrrétegét lekaparták, majd olívaolajat kentek a megperzselt bőrére és bekötötték. Az orvosok azt mondták neki, hogy naponta háromszor kell bekenni, hogy elkerüljék az elfertőződést, ám hiába tartották ezt be, mégis sikerült megfertőződnie. z orvosok ezután egy hét napos antibiotikum kúrát írtak fel neki.

Nyolc hónappal a baleset után, és Kadie-nek megtiltották, hogy a következő két évben 11 és 16 óra között elhagyja a házat. Mivel bőre rettentő érzékeny, csak így lehet megóvni a nap káros sugaraitól.

„Nem mehet ki a napra és az elkövetkezendő két évben Kadie-nek 50 faktoros fényvédőt kell valamint kalapot kell viselnie. Naponta kétszer hidratálózni kell a bőrét és nem teheti ki a lábát 11 és 16 óra között.” – folytatta Kirsty.

Kirsty egyébként elmondta, hogy ebben a korban már önállóságra szerette volna nevelni gyermekeit. Azt gondolta, hogy a mikrohullámú sütő biztonságosabb, mint a lobogó víz, hiszen ott kevesebb esély van arra, hogy megégetheti magát az ember. Megdöbbentő volt számára látni és konstatálni, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a tojás főzés ekkora problémát tud okozni. Erre egyáltalán nem számítottak.

Lány esetéből okulva, arra hívja fel a emberek figyelmét, hogy ne próbáljanak meg ilyen módon tojást főzni, vagy ha mégis, akkor vegyék jóval gyengébb fokozatra a készüléket.

Most Popular

Recent Comments