HomeCelebrityÓriási port kavart a 21 éves lány kampánya, miszerint minden nő hagyja...

Óriási port kavart a 21 éves lány kampánya, miszerint minden nő hagyja abba a teste szőrtelenítését

Egy 21 éves diáklány Laura Jackson szerint rengeteget kaszálnak a szőrtelenítő termékeket gyártó cégek egy olyan tevékenységen, amit állítólag, nem a férfiak várnak el a nőktől. Ez a sztereotípia csak beleégett a köztudatba.

Laura létrehozott egy kampányt, amit „Januhairy” -nek keresztelt el, ami magyarul annyit tesz „Szőrős január”. Mindezt azért alkotta meg, hogy felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a nőkre rá van kényszerítve a szőrtelenítés. Erre csak akkor jött rá, mikor egy színdarab miatt, hagyta abba a szőrtelenítést és azóta sem szokott vissza rá.

Elmondása szerint sokkal magabiztosabban érzi így magát, még úgy is, hogy nagyon sokan nem értenek vele egyet. A mozgalomhoz, már rengeteg nő csatlakozott, akik szőrös képeiket #januhairy címkével feltöltötték az Insagramra. A kampány keretein belül gyűjtést szervezett, ahol a befolyt összeget olyan szervezetnek szeretnék felajánlani, ahol a nők testkép zavarban szenvednek.

A mozgalom megosztotta az internetezők véleményét, mert volt, aki támogatta és volt, aki nagyon is ellenezte ezt a fajta hozzáállást.

„Nem értem, miért jó valakinek, ha szőrösnek, elhanyagoltnak, lustának néz ki, aki még arra sem képes, hogy leborotválja a lábát és a hónalját” – írta egy hölgy kommentelő.

„Ezt az egészet csak ráerőszakolják a nőkre. A szőrtelenítő termékeket gyártó cégek óriási pénzeket keresnek rajtunk, pedig a nőiesség nem ezen múlik. A pasik sem várják el.” – folytatta egy másik nő.

Ez mindig is egy olyan téma marad, ami kiveri a legtöbb embernél a biztosítékot. Régebben is felkapták már ezt, csak akkor Julia Roberts volt az, aki megmutatta szőrős hónalját a vörös szőnyegen. Természetesen a rajongók teljesen ki voltak borulva a dolgon.

Később Madonna, majd Miley Cyrus is úgy döntött, hogy csatlakozik a szőrős hónaljú emberek csoportjába, ezután pedig nem kellett sok, hogy Gigi Hadid is szőrős hónaljjal jelenjen meg egy reklámvideóban.

Most Popular

Recent Comments