HomeAnimalsMegható pillanatok - 22 év után ismét egymásra talált két cirkuszi elefánt

Megható pillanatok – 22 év után ismét egymásra talált két cirkuszi elefánt

Az elefántoknak hihetetlen képessége van arra, hogy emlékezzenek a dolgokra, de a cikkünkben megjelenő szeretet és a ragaszkodás valóban egyedülálló.

Még a gondozók is meghatódtak, amikor a két elefánt több, mint húsz év távlatából újjáélesztette barátságát. Shirley és Jenny, a két cirkuszi elefánt 22 éve nem találkoztak egymással.

Az elefántok a cirkuszban kötöttek örök barátságot, azonban hosszú együtt töltött évek után elváltak útjaik és a cirkuszból különböző állatkertekbe kerültek. Shirley-t megtámadta egy másik elefánt, így a lába súlyosan megsérült, ezért nem tudta megfelelően használni. A cirkusz vezetősége úgy határozott, hogy odaadják őt egy állatkertnek. Jenny-t pedig a kora miatt nyugdíjazták. Shirley-t egy kis Luisana-i állatkert fogadta be, ott viszont ő volt az egyetlen elefánt. Így Shirley húsz éven keresztül egyetlen fajtársával sem találkozhatott, pedig az elefántok rendkívül szociális állatok. Két évtized elteltével Shirley-t és Jenny-t végül a Tenessee-ben található Elephant Sanctuary rezervátumba szállították, hogy életük hátralévő részét nyugodt körülmények között élhessék le.

Túláradó szeretettel üdvözölték egymást, csodálatos volt a viszontlátás öröme. Shirley és Jenny nem felejtették el, hogy korábban mennyi ideig éltek együtt. A két elefánt azonnal felismerte egymást és láthatóan rendkívül boldogok a különleges pillanatban.

Most Popular

Recent Comments