HomeInteresting14 nagyon furcsa dolog, amit az emberek hatalmas összegért adtak el

14 nagyon furcsa dolog, amit az emberek hatalmas összegért adtak el

Egy festmény megvásárlása és a falra való kiakasztása egy teljesen hétköznapi és normális dolog, viszont nagyon furcsa egy olyan festményt megvásárolni, ami csak a művész képzeletében létezik. Ilyen kiállítás a New Yorki „Museum of Non-Visible Art-ban” található. Annak ellenére, hogy a „festmény” csakis a művész leírásán és benyomásain alapszik, mégis sokan élvezik. Volt, aki egy ilyen láthatatlan festményt, 3,1 millió forintért vett meg. Viszont nem ez az egyedüli furcsaság:

a, Amiért az emberek hajlandóak pénzt költeni;

b, Amit az emberek képesek eladásra bocsájtani.

Mostani posztunkban olyan tárgyakat és egyéb dolgokat hoztunk el nektek, amiért egyesek képesek voltak hatalmas összegekért eladni.

14, Rendetlenség 4 millió dollárért

Valószínű minden tinédzser álma az, hogy eladja a szobájában uralkodó rendetlenséget. Tracey Emin egy brit származású művész valójában ezt megcsinálta. 1999-ben több napon keresztül feküdt ágyában, mert egy szakítás miatt depresszióba esett. Később eladta a szemétből készült installációt egy aukción, amit Charles Saatchi üzletember vett meg 46,3 millió forintnak megfelelő dollárért. Később a férfi a depresszió szimbólumaként eladta kb 1,2 milliárd forintért.

13, Víz 140.000 forintért

Elvis Presley okos asszisztensei 1977-ben eladtak egy pohár vizet kb 140.000 forintért, amibe előtte maga a Rock ‘n’ Roll királya ivott bele. Ez az eset Észak-Kaliforniába történt az egyik koncertje után. Akkoriban 140.000 forint hatalmas összeg volt. Sajnos azonban, aki megvette a poharat, nem élvezhette sokáig az értékes vizet, ugyanis csak néhány csepp maradt a pohár alján, ami a hő hatására elpárolgott.

12, Haj 308 millió forintért

Britney Spears 2007-ben sokkolta a rajongóit azzal, hogy leborotválta a haját. A szépségszalon tulajdonosai, akik segítettek megszabadulni az énekesnőnek a hajától, úgy döntöttek, hogy legalább 308 millió forintnak megfelelő összegért fogják eladni azt. Az aukción nemcsak Britney haját, hanem egy öngyújtót és egy energiaitalos dobozt is licitre bocsátottak, melyet az egyik boltban hagyott.

11, Szórakozás kb 926 ezer forintért

Négy vicces és okos ausztrál srác eladta saját idejét az eBayen. Egy vidám és fesztelen hétvégét kínáltak nagyjából 926.000 forintért. A velük való programon italozásra, falatozásra kellemes beszélgetésre számíthattak a vásárlók. A legelképesztőbb, hogy voltak, akik valóan fizettek azért, hogy 4 ismeretlen emberrel együtt szórakozzanak.

10, Golflabda 432.000 forintért

Nem, nem azért olyan drágák, mert egy híres golfjátékos játszott velük, hanem azért, mert egy igazi piton nyelte le őket. A kígyón műtéti beavatkozást kellett végrehajtani, hogy kiszedjék belőle a labdákat, majd közel 432.000 forintért eladták őket. Kíváncsiak lennénk, mi készteti arra az embereket, hogy ilyen holmikat vegyenek.

9, Egy szendvics kb 8,6 millió forintért

Diana Duyser 2004-ben beleharapott egy szendvicsbe, amit eltett de 10 évre megfeledkezett róla. Mikor megtalálta a szendvicsen keletkező penész olyan volt, mint Szűz Mária. Volt, aki 8,6 millió forintért vette meg a „remekművet”.

8, Papír zsebkendő 1,6 millió forintért

Scarlett Johansson használt papír zsebkendőjét bocsátottak aukcióra a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsor során. A nyálkahártyájával ellátott zsebkendőt egy simítózáras tasakba helyezték és 1,6 millió forintért adták el.

7, 3 millió forintos reklámhely

Egyedülálló és különleges emberré válni egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Kari Smith, egy Utah állambeli lakos szokatlan hirdetési helyet adott el közel 3 millió forintért, ami ne más volt, mint saját homloka. A világhírű GoldenPalace.com cég elfogadta a szokatlan ajánlatot és most webhelyük címe a nő homlokára van tetoválva.

6, Domain név 4,9 milliárd forintért

A QuinStreet társaság 2009-ben 4,9 milliárd forintot fizetett az Insure.com egyedi domain nevéért. Ez az üzlet bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.

5, 317.000 forintos toast

Justin Timberlake meghívást kapott a Z-100 rádióba, ahol interjút adott a stábnak. Azon a bizonyos reggelen két szelet toastot kapott, amit végül nem evett meg és egy 19 éves rajongója, képes volt megvenni 317 ezer forintért. A rádió ezt a pénzt jótékonysági célokra adományozta.

4, Levegő 164.000 forintért

A mai világban már senkit sem lep meg, hogy egy doboz tengeri levegőt lehet venni a boltban, az viszont annál jobban ledöbbenti az embereket, ha Angelina Jolie és Brad Pitt leheletét tartalmazza az a bizonyos konzervdoboz. Egy találékony riporter az egyik vörös szőnyeges rendezvényen mikrofon helyett konzervdobozt tartott Jolie és Pitt elé, majd a leheletüket jól bezárta és eladásra bocsájtotta. A dobozt kb 164 ezer forintért tudták eladni.

3, Név 7,7 millió forintért

Kiderült, hogy nemcsak a homlok az egyedüli dolog, amit egy ember el tud adni hanem a neve is. Egy connecticuti család áruba bocsájtotta újszülött kisbabájának nevét az eBayen. Találd ki, hogy ki nyerte meg az aukciót, természetesen a GoldenPalace.com. Úgy tűnik, hogy a homlok nem volt elegendő a számukra, így a kisbaba neve Golden Palace Benedetto lett.

2, Szemét 31 ezer forintért

Justin Gignac festő úgy döntött, hogy bebizonyítja a csomagolás megtervezése mennyire fontos vásárlásnál. 3100 forintért kis fényképeket tett egy szemetet tartalmazó doboz belsejébe, és rajongói tetszését annyira elnyerte, hogy egyből tízszeresére ugrott ennek a tárgynak az ára.

1, Utazótárs

A hírességek néha olyan aukciókat indítanak el, melyben a győztesnek lehetősége lesz együtt utazni a sztárral. Leonardo DiCaprio árverést indított melyben esélyt adott arra, hogy valaki együtt utazhasson vele a Virgin Galactic vállalat űrhajóján. Ezt az egyedülálló lehetőséget Vaszilij Klyukin orosz üzletember vásárolta meg 2014-ben 463 millió forintért. A pénzt természetesen jótékonysági célokra adták, viszont az utazás még nem történt meg, és senki sem tudja biztosan, hogy megtörténik-e valaha.

Na mit szóltok?

Most Popular

Recent Comments