HomePeopleKét évig hajléktalanként élt a doktoranduszhallgató. - "Egy sátor volt az otthonom"...

Két évig hajléktalanként élt a doktoranduszhallgató. – „Egy sátor volt az otthonom” – Diákjainak sem árulhatta el.

A nő nem mondta el sem a diákoknak sem az egyetemnek, hogy hol lakik. Félt, ha megtudják, kihatással lehet az előremenetelére. Szinte hajléktalanként, egy sátorban élt két éven keresztül.

Aimée Lê doktorandusz hallgató volt a Royal Holloway Egyetemen. A képzés harmadik évében járt, amikor rájött, hogy reménytelen a helyzet. Ennyi pénzből nem tudott albérletet fizetni, nagyon magasak voltak az árak egész Angliában. A kollégiumot ahol addig élt, felújítás miatt bizonytalan időre bezárták.

„Megtudtam, hogy tüntetők sátraznak az egyetem körül. Megkértem őket, hogy had maradjak ott velük én is. Itt kezdődött el a történetem…” – mesélte a hölgy

„Egy kis egyszemélyes sátor volt innentől az otthonom. Mivel ilyen pici volt, egész könnyen bemelegedett. Volt hogy arra keltem, hogy az egész sátrat hó fedi. Szabadidőmben megtanultam tüzet rakni meg fát hasogatni.”

A könyveit az iskolában hagyta, hogy nehogy megsérüljenek. Reggelente, illetve késő délután az iskolában tudott tisztálkodni, fürödni.
A szüleinek és családjának sem merte elmondani a teljes igazságot, úgy tudták, hogy a lány egy ökológiai farmon lakik. Nem akarta, hogy aggódjanak érte.

„Kettős életet éltem, nagyon féltem, ha valaki megtudja, elítél. Sokat küzdöttem, hogy bekerülhessek erre az egyetemre, nem akartam kudarcot vallani.
Nagyon sokat dolgoztam, minden erőmet beleadtam. Meglett az eredménye, ugyanis a diákoktól nagyon jó véleményeket kaptam.”

Tudta, hogy nincs más lehetősége, muszáj volt így élnie, nem akart szembesülni a kudarccal. A University and College Union szervezet szerint most is nagyon nehéz a helyzete a hasonló akadémikusoknak.
Aimée jelenleg visszaköltözött a szüleihez, de már sokkal jobb helyzetben van. Munkát váltott, több állásinterjún is részt vett. Ugyanezen a területen maradt, és még tovább fejleszti magát, sok sikerrel gazdagodott.

Most Popular

Recent Comments