HomeKapcsolatEz az 5 leggyakoribb oka a megcsalásoknak, amikre érdemes odafigyelni

Ez az 5 leggyakoribb oka a megcsalásoknak, amikre érdemes odafigyelni

Lehangoló, amit a statisztikák mutatnak: napjainkban az első házasságok közel fele válással végződik. A második házasságok esetében ez az arány már csak 30%. A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy ekkora már sokkal tapasztaltabbak vagyunk, illetve tudjuk, hogy mit várhatunk el egy házasságtól.
Azért, hogy egy párkapcsolat jól működhessen – akár egy életen át -, mindkét félnek tennie kell. Továbbá meg kell érteni, hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, vannak nehézségek és vannak konfliktusok. Ezeket meg kell oldani, illetve túl kell lépni rajtuk, méghozzá közösen, egymás mellett kitartva.
Talán az sem túl meglepő, hogy a válások legfőbb oka a megcsalás, aminek pedig a legtöbb esetben előzményei, okai vannak. Az alábbiakban 5 ilyet sorolunk fel.

1. Megszokássá válik a kapcsolat

Teljesen természetes, hogy a kezdeti „rózsaszín köd” néhány éven belül elhalványul és emiatt úgy érezzük, már nem, vagy kevésbé szeretjük a másikat. Ez az első komolyabb „vízválasztó” egy párkapcsolatban. Sokan egyszerűen nem tudják kezelni ezt az érzést, nem tudnak túllépni rajta, ennek következtében pedig jelentősen megnő az esélye annak, hogy egy harmadik fél is bekapcsolódik a történetbe.
Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy megbeszéljük egymással az efféle problémákat, ahelyett, hogy magunkba zárnánk.

2. Elnyomás

Ha az egyik fél mindig csak a saját akaratát érvényesíti a másik felett, az akár már rövid távon is a kapcsolat végét jelentheti, hiszen az alárendelt fél sokszor kénytelen másnál keresni a boldogságot.

3. Túl sok egyedüllét

A mai rohanó világban sajnos egyre inkább érezzük úgy, hogy alig jut időnk valamire a munkán kívül, hiszen reggel elmegyünk és valamikor délután, vagy este érünk haza, fáradtan. Ez pedig kihathat a párkapcsolatunkra is. Rendkívül fontos, hogy mindig tudjunk időt szakítani a másikra (nem csak a hálószobában) és tudjunk minőségi időt egymással tölteni.

4. Túl sok konfliktus

Tény, hogy minden párkapcsolatban előfordulnak konfliktusok, azonban nem mindegy, hogy milyen gyakorisággal, illetve, hogy milyen okból kifolyólag. Talán nem meglepő, hogy ha szinte napi rendszerességgel fordulnak elő ilyenek, méghozzá apróságok miatt, az előbb-utóbb (de biztosan) a kapcsolat végéhez fog vezetni.

5. Bosszú

Előfordul olyan is, amikor az egyik fél korábban félrelépett és habár a másik fél megbocsátott neki (legalábbis látszólag), mégsem felejtette ezt el és a jövőben – amint adódik rá alkalma – ő is megteszi ugyanezt, amolyan bosszú gyanánt. Ilyenkor bizonyosodik be igazán, hogy a kapcsolatnak már semmi értelme sincs.

Te mit gondolsz ezekről? Mivel egészítenéd ki a listát? Írd meg hozzászólásban!

Most Popular

Recent Comments