A mai naptól elérhető a Messenger új funkciója!

382

Mai nappal aktiválódik világszerte az üzenetvisszavonás lehetősége az Android és iOS rendszerekben, így végre mindkét fél beszélgetéséből törölhetők a Messenger-üzenetek .

Az üzenet-visszavonással kapcsolatos történetek áprilisból indulnak, amikor pár Facebook-felhasználó észrevette, hogy egyes üzeneteik szőrén szálán eltűntek a Messengeren folytatott beszélgetéseik közül.

A Facebook akkor erre azt a magyarázatot adta, hogy az üzenetek speciális adatvédelmi okokból kerültek törlésre, a felháborodott felhasználók azonban nem engedtek, követelték, hogy árulják el, az adminisztrátorok hogyan fértek hozzá fiókjaikhoz. A cég ekkor beszélt először arról, hogy egy üzenet visszavonó lehetőségen dolgoznak épp, a fejlesztések gőzerővel folynak és a tesztelési fázis során következett be ez az ‘apró’ hiba.

Aki kételkedett volna a dologban és csak mentőkifogásnak tekintette ezt a nyilatkozatot az most nagyot fog nézni, ugyanis a mai naptól tényleg visszahívhatók az elküldött üzenetek.

Több hónapon át folytak a bétatesztek, a Mashable állítása szerint azonban mától már mindenki számára elérhető lesz az új funkció.

Mivel eddig is volt rá lehetőség, hogy egyes üzeneteket kitöröljünk, így sokan kérdezhetik, miért is ez a nagy felhajtás a dologgal kapcsolatban…Azoknak, akik eddig nem figyelték meg pontosan eláruljuk, hogy az általuk kitörölt üzenetek eddig csak a saját chatablakukból tűntek el, azon személyéből, akinek az üzenetet írták, nem.
Ezzel az újítással azonban teljes egészében eltüntethetjük az üzenetet, mindkét fél chatablakából.

Aki kottyantotta már el magát valamiről, netán mérgében nem túl kedves üzenetet küldött valakinek, amit később megbánt, az áldani fogja ezt az új funkciót!

Az üzenetek eltávolításához egyszerűen rá kell majd kattintani az üzenetre, és rányomni a törlésre – ekkor a program felajánl két opciót, hogy a teljes beszélgetésből törölje-e az üzenetet vagy csak a saját példányukból és itt értelemszerűen a teljes beszélgetést kell kiválasztani. Nem árt tudni viszont, hogy az üzeneteket csak az elküldés utáni 10 percben tudjuk majd megsemmisíteni, ennél több idő eltelte után már nincs lehetőség rá.

Amennyiben nálad még nem látható az új funkció, az azért fordulhat elő, mert idő kell a globális bevezetéshez – egy-két napon belül biztosan mindenkinek megjelenik világszerte.

SHARE
Previous articleTe tudod, hogy néznek ki a népszerű logók valójában? Az emberek 61%-a eltéveszti
Next articleEgy magyar buszsofőr megállt az út szélén integető házaspárnál. Kiderült, hogy a férfinek épp szívrohama volt