HomePeople8 nagyon rossz tevékenység, ami nagy mértékben akadályozza a súlycsökkenést!

8 nagyon rossz tevékenység, ami nagy mértékben akadályozza a súlycsökkenést!

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az elhízás közel háromszorosára nőtt az elmúlt 40 évben a világon. A súlycsökkenés valóban egy kemény munka gyümölcse, hiszen az emberek megpróbálnak különböző diétákat betartani, kimerítő gyakorlatokat végezni, kalóriákat számolni és így tovább. Vannak azonban olyan szokások, amit a legtöbben napi rendszerességgel gyakorolnak és emiatt nem történik semmilyen pozitív dolog a súlycsökkenésben.

8 olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amik megakadályozzák a fogyást. Ezeknek a dolgoknak egy része valóban hízáshoz vezetnek ezért jobb rájuk odafigyelni. Tudj meg többet ezekről a szokásokról, és remélhetőleg képes leszel arra, hogy megszabadulj tőlük.

A reggeli kihagyása.

A kutatók megerősítették, hogy azok, akik reggeliznek, kevesebb súlyt szednek magukra, mint azok, akik kihagyják azt. Egy tanulmányban 350 felnőttel készítettek egy felmérést, az eredmények azt mutatták, hogy akik naponta reggeliztek, kisebb derékbőségük lett, mint azoknak, akik nem iktattak be reggelit a napi menetrendjükbe. Eléggé logikus: ha reggel elhagyod az étkezést, akkor valószínűbb, hogy ebédidőben többet fogsz enni.

Kevés folyadék mennyiség.

Az ivóvíz segít több kalóriát égetni és sikeres fogyást eredményezhet. Az elhízott nők körében végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a vízfelvétel milyen hatást gyakorol ​​a súlyra. Az eredmények azt mutatták, hogy egy év alatt egy liter víz elfogyasztása napi 2 kg mínuszt eredményezett. Tehát a következő alkalommal, amikor arra gondolsz, hogy mit kellene innod, válaszd a jó öreg vizet.

Éjjeli evés.

Tanulmányok megerősítik, hogy jobb elkerülni a késői étkezést, hacsak nem akarsz hízni. Ha késő este eszel, a szervezet zsírként raktározza el a kalóriákat, nem pedig elégeti. Egy könnyű esti vacsora jó lesz, de már ne egyél közvetlenül lefekvés előtt, mert az még az alvásra is rányomja a bélyeget.

Rossz minőségű alvás.

A rossz alvás valóban hatással lehet a súlyra. Ha túlalszod magad, akkor hajlamos vagy magas szénhidrát tartalmú ételeket enni és több kávét inni. Az alváshiány lassabb anyagcserét is eredményezhet. Szóval próbálj meg legalább 7 órát aludni minden nap.

Zsíros élelmiszerek fogyasztása.

A zsíros diétához való ragaszkodás valójában extra súlygyarapodáshoz vezethet. A tejtermékekből származó zsírok eltávolítása megakadályozza a kalcium, az A és D vitaminok felszívódását.

Tevékenység közbeni étkezés.

Ha eszel próbáld meg anélkül csinálni, hogy megnéznéd kedvenc sorozatodat, vagy böngésznéd az internetet. Az étkezések során zavart leszel, ennek köszönhetően pedig többet eszel – mondják a kutatók.

Alkohol fogyasztás.

Legközelebb, ha kapsz egy pohár sört, kétszer gondolod végig, megiszod-e. A túlzott sör fogyasztás következtében zsír halmozódik fel a hason, illetve a szeszes ital fogyasztás hízáshoz vezethetnek. Fogyassz kevesebb alkoholt, ha fogyni akarsz, vagy nem akarsz felszedni plusz kilókat magadra.

Egész napon át tartó ülés az asztalnál.

Tanulmányok igazolják, hogy összefüggés van az ülőmunka és az elhízás között. Így állj fel 60-90 percenként, vagy állíts be magadnak időzítőt, hogy emlékeztessen arra, mikor kell felállnod a székből. Sétálj egy picit. Adj hozzá némi mozgást a napodhoz.

Most Popular

Recent Comments