HomePeople8 mítosz amit Amerikáról gondolunk, valójában pedig nem igaz.

8 mítosz amit Amerikáról gondolunk, valójában pedig nem igaz.

Az amerikaiakkal szemben állított sztereotípiák megdőlni látszanak. Egy Szentpéterváron született nő, Karina leírta tapasztalatait. Ő 2014-ben költözött férjével Seattle-be. A 4 év során összegyűjtött 10 olyan amerikaiakról állított mítoszt amelyről egyértelműen kiderült, hogy nem fedik a valóságot.

1. Az amerikaiak munkanélküliek.

Sok ember úgy tartja, hogy itt a legmagasabb a munkanélküliség. Ez nem igaz, mert az itteniek inkább korábban mennek dolgozni, hogy előbb végezzenek. Mondjuk egy irodai munkás kezdi a napot 7 órakor, így délután 3-tól már szabad a délutánja.

Once Upon A Time In Seattle (@karina_kudinova) által megosztott bejegyzés, Febr 18., 2018, időpont: 10:35 (PST időzóna szerint)

2. A túlsúly

Ez talán az egyik leggyakoribb előítélet az amerikaiakról. Az amerikaiak legtöbbje rendszeresen sportol. Odafigyelnek arra, hogy mit esznek. Az egészségtelen életmód és az elhízás, betegség ként kezelik. Próbálják kiküszöbölni ezeket.  

3. Tanultak

Azt gondoljuk, hogy Amerikában mindenki egyetemet végez. A valóság pedig, hogy sokan nem fejezik be az iskolákat. Általában mesterképzésre jelentkeznek. A magas költségekkel járó iskolákat csak hitelekből tudnák finanszírozni. Ezt sokan nem vállalják.

Harvard Business School (@harvardhbs) által megosztott bejegyzés, Jún 9., 2017, időpont: 7:25 (PDT időzóna szerint)

4.A nőknek vannak jogaik.

Bizonyos szempontból védi őket a társadalom. Például nem engedélyezett a nők bántalmazása, vagy zaklatása. Kemény törvények védik a nők jogait. Míg ha egy szülő anyát veszünk alapul, őket már kevésbé támogatnak. Ha gyereket vállalsz a munkahelytől függően 1-től 6 hónapig lehet otthon egy anya a gyermekével. Ezt az anyák nehezen viselik.

Once Upon A Time In Seattle (@karina_kudinova) által megosztott bejegyzés, Ápr 14., 2018, időpont: 10:06 (PDT időzóna szerint)

5. Csak gyors ételeket fogyasztanak.

A történetek miszerint az amerikaiak mennyire szeretik a gyorsétteremeket, nem teljesen igaz. Az ilyen gyors éttermek többségében az autópályákon épülnek, mivel az ilyen ételt kétféle ember fogyasztja. Akik sietnek és azok, akiknek nincs pénzük. Bár hamburgert minden étteremben lehet kapni, a minőségére odafigyelnek. 

6. A legjobb egészségüggyel rendelkeznek.

Természetesen van modern felszerelés, magas színvonalú kiszolgálás és a legjobb technológia is. De az egészségügyi dolgozók, alkalmazottak és a szolgáltatással vannak problémák. Nincs kötelező biztosítás. A szerencsésebbeknek a munkáltató fizeti. Akinek nem fizetik, ott ő választhatja, hogy fizet-e vagy anélkül éli életét.

Dr. Mike Varshavski (@doctor.mike) által megosztott bejegyzés, Dec 8., 2017, időpont: 6:34 (PST időzóna szerint)

7. Mindenki barátságos.

Aki életvitelszerűen tartózkodik az amerikaiak között meglátja, hogy nem túl kedves nép. Ha csak az utazásról beszélünk is észrevehető, hogy nem képesek tolerálni más embereket. Durva szavakat kiabálnak és mutogatnak egymásnak, ha bármilyen összetűzésbe keverednek.

Once Upon A Time In Seattle (@karina_kudinova) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2018, időpont: 10:05 (PDT időzóna szerint)

8. Hollywoodban hírességekkel találkozhatsz, és jó üzletek vannak.

Az ide érkező emberek általában csalódnak. Elképzeljük, hogy ez egy olyan hely, ahol gyönyörű épületek, csúcs üzletek vannak és hírességek járkálnak. Ezzel szemben itt csak a turistákkal, gyors éttermekkel és mozik tömkelegével találkozhatsz.

Most Popular

Recent Comments