HomeDivat5 trendi öltözködési szokás, ami veszélyes az egészségedre

5 trendi öltözködési szokás, ami veszélyes az egészségedre

Trendek jönnek…mennek! A 70-es évek trapéznadrágjai és kötött bikinijei ma már nevetségesnek hatnak, napjainkban inkább a feszesebb nadrágok a menőek, nyáron a pasztellszínek hódítottak, télre visszatér a fekete-piros mánia.
Minden nő arra törekedik, hogy látványa esztétikus és kívánatos legyen. Próbáljuk követni a legújabb trendeket, amellett, hogy megtartjuk a saját egyéniségünket és olyan darabokat választunk, melyek számunkra előnyösek.
Arra azonban egyikünk sem gondol, hogy az éppen magunkra öltött ruhák és kiegészítők veszélybe sodorhatják az egészségünket….pedig így van!

Ebben a cikkben 5 olyan öltözködési szokást, trendi darabot mutatunk meg, amelyek jól festenek a testünkön, de egyidejűleg súlyosan károsítják is azt!

1. Túl szoros ruhák

A szűk/skinny farmer egy szuper találmány, úgy emeli ki az alakot, hogy közben formálja is azt.
Azonban ezek a divatos nadrágok, feszes felsők vagy fehérneműk súlyosan károsíthatják egészségünket: gátolják a megfelelő vérkeringést és akadályozzák az idegek megfelelő működését! Nadrágoknál gombás fertőzéseket terjesztenek és a szoros derékrész miatt gyakran hasi fájdalom, gyomorégés, reflux alakul ki ezen darabok viselőjénél.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

skinnyjeans and heels (@skinnyjeansandheels) által megosztott bejegyzés,

Mi a teendő
Amennyiben lehetséges, kerüld ezeket a darabokat! Ha mindenképp ragaszkodsz a feszes, testhez simuló rucikhoz válassz olyanokat, melyek rugalmasabb, sztreccses anyagból készültek, abban kissé nagyobb tested mozgástere .

2. Nem lélegző anyagok.

Az egészségügyi problémák okozói nem csak a szűk szabású ruhadarabok lehetnek, hanem azok is melyek mesterséges, nem lélegző anyagokból készülnek.A poliésztert, a nylont különböző vegyszerekkel is impregnálják, ezen anyagok cseppet sem bőrbarátok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Izabel Goulart (@izabelgoulart) által megosztott bejegyzés,

A Greenpeace által végzett kutatások szerint 14 világhírű divatmárka termékében is formaldehid és p-feniléndiamin származékokat találtak. Ezen anyagok sok problémát okozhatnak: a bőr enyhe irritációjától a súlyos allergiákig; súlyos esetben pedig a máj és a vesék megbetegedéséig fajulhat a dolog.
Ráadásul a szintetikus anyagok általában nem lélegeznek, ezzel elősegítik bizonyos gombás fertőzések kialakulását is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Izabel Goulart (@izabelgoulart) által megosztott bejegyzés,

 Mi a teendő
A természetes szöveteket részesítsük előnyben.

3. Lapos lábbelik

Évekig  csak azt hangsúlyozta mindenki, hogy a magassarkú cipők milyen károsak. A lábfej deformációját okozzák, nagyobb az esély a bokasérülésekre, hordásuk megnöveli a visszerek kialakulásának esélyét.
Arról azonban mindenki megfeledkezett, hogy a túl lapos cipőktől is óva intse a nőket!
A papírtalpú cipőkben ugyanis a lábfejünk szétterül, sarkunkat csapni kezdjük, nincs semmi ami a bokánkat tartsa.

Mi a teendő
A legjobb , ha lábbelink sarokméretét 2-5 cm közé lőjük be. Ez gátolja a lábfej szétterülését, de még nincs nagy teherrel azokra!

4. Giga méretű táskák

Rengetegen esküszünk a nagy bugyrokra! Abba minden belefér, kisolló, vasaló, meg egy fél könyvtár. Persze, csodálatos dolog, hogy mindig minden a kezed ügyébe van, amire szükség lehet, de gondoltál-e már arra, hogy a sokszor 6-8 kilós táskák cipelése mennyire káros a gerincedre nézve?
Mivel táskánkat egy kézzel, vagy egy oldalon hordjuk a túl nehéz tatyik fejfájást, nyak- és vállfájdalmat, a karok zsibbadását okozzák!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

АлёнаЧашникова leatherhandmade (@chashnikovaaliona) által megosztott bejegyzés,

Mi a teendő
Válassz kisebb darabot, amibe nem tudod a fél háztartást beletömni. Ügyelj rá, hogy táskád maximum 3 kg-ot nyomjon és hogy váltott kézben, vagy vállon hord azt!

5. Vastag, meleg ruhák, amelyeket ritkán mosunk

Úgy gondoljuk, hogy a meleg kabátok, dzsekik, kalapok, kesztyűk és sálak tiszták, hanem látunk rajtuk makacs foltokat vagy elszíneződéseket. Legtöbben egyáltalán nem, vagy csak többhavonta tisztítják ezeket a darabokat.
A szakértők azonban nem javasolják,hogy ezeket pár hétnél tovább hordjuk tisztítás nélkül, mivel folyamatosan érintkeznek a bőrrel,a hajjal, összegyűjtik a verejtéket, a környező tér szennyeződéseit és a különböző baktériumokat is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keiko Lynn (@keikolynn) által megosztott bejegyzés,

 Mi a teendő
Ahhoz,hogy hőn szeretett kabátjaink és dzsekijeink ne váljanak mikrobák hotelévé, küldjük őket minimum kétszer, de inkább 2-3 hetente vegytisztítóba szezononként.
Sapkáidat, kötött kesztyűidet és sáljaidat is célszerű legalább kéthetente mosni.

Most Popular

Recent Comments