HomeBeautiful16 kép a nagyvilágból, ami ráébreszt arra, hogy jót tenni nem is...

16 kép a nagyvilágból, ami ráébreszt arra, hogy jót tenni nem is nehéz

Nyakunkon a karácsony, amikor is mindenki szeretne örömet okozni a szeretteinek valamivel. Ezért hosszas gondolkodásba kezdünk, hogy vajon mit is tudnánk venni nekik, aminek valóban örülnének. De miért is van szükség külön ünnepre ahhoz, hogy jót tegyünk valakivel? Mennyivel másabb lenne a világ, ha az év többi részében is erre törekednénk! Ahogy a következő képekből is kiderül, egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy apró, de szívből jövő ötlettel is tudunk másoknak segíteni, ahogy az alábbi emberek is tették.

1. Egy indiai tengerpartot megtisztítanak a sok szeméttől, amit partra mosott a víz.

2. Valóra vált ennek a nagyon beteg, idős néninek az álma és élőben láthatta a kedvenc jégkorong csapatának a mérkőzését.

3. Az Egyesült Államokban egy férfi le akart ugrani a felüljáróról, de 13 kamionos megakadályozta ezt úgy, hogy az alábbi módon álltak be:

4. Németországban egy kisfiú mindig ugyanoda lakatolta le a biciklijét. Valaki ezt a táblát készítette.

5. Egy idős férfi azzal keres pénzt egy helyi menhely számára, hogy olyan képeket oszt meg a közösségi médiákon, amin egy macskával alszik.

6. „Épp egy szülinapi ebéden voltunk a feleségemmel és a babánkkal, de ezt senki sem tudta. Amikor fizetni szerettem volna, közölték, hogy valaki más már rendezte a számlánkat. Köszönjük ennek a kedves ismeretlennek!”

7. Két férfi megmentette ennek a szarvasnak az életét, aki teljesen elsüllyedt ezen az ingoványos területen.

8. Ez az idős hölgy már 15 éve jár ebbe a könyvesboltba, hogy könyveket olvasson. Készítettek neki egy külön ülőhelyet.

9. Valaki felújította és visszaadta nekünk azt a régi széket, amit kiraktunk a kukához.

10. Ezt a borítékot találtam, amire az volt írva, hogy „Annak, aki megtalálja”. Egy dollár volt benne.

11. A franciaországi Brest városában a fiatalok megtisztították a hattyúkat, akik  az olajszennyeződés miatt majdnem elpusztultak.

12. Valaki készített a kóbor macskák számára egy „társasházat”.

13. „Kérlek, ugorj!” – biztat a tábla, hogy a levelesbe vesse magát az arra járó.

14. „Hálaadás napján zárva leszünk. Habár délután kettőkor tartunk egy kis lakomát a családunk, az alkalmazottaink és a barátaink számára. Ha éhes vagy és nincs pénzed, kérünk, gyere be. Meg fogunk vendégelni és biztosíthatunk, hogy jól fogsz lakni.”

15. Valaki kesztyűket rakott a zacskókba a város egész területén. Ez van ráírva: „Nem vesztem el. Vigyél el, ha szükséged van rám. :)”

16. „Szükséged van egy kabátra? Vigyél el egyet. Segíteni szeretnél? Hagyj itt egyet”

Most Popular

Recent Comments