HomeCelebrity13 híresség, akik imádják testüket és minden erejükkel tiltakoznak a szépségszabványok ellen

13 híresség, akik imádják testüket és minden erejükkel tiltakoznak a szépségszabványok ellen

Senki sem lehet tökéletes, bizony, még a hírességek sem. Annak ellenére, hogy létezik egy sztereotípia miszerint nekik makulátlannak és vékonynak kell lenni ahhoz, hogy valamire vigyék Hollywoodban, sokan szó szerint hátat fordítottak ennek. A túl pufók és a túl sovány nők sem lesznek soha tökéletesek a kritikusoknak ezért nem kell ennek akkora jelentőséget tulajdonítani. Jennier Lopez, Jennifer Aniston, Kelly Clarkson mind úgy gondolják, hogy semmi baj a testalkatukkal, hiszen egészségesek. Miért kellene megfelelniük olyan embereknek, akik egyáltalán nem törődnek mások érzelmeivel, éréseivel vagy épp testi épségével. A cikkben felsorolt hírességek egytől-egyig megküzdöttek a kritikákkal és negatív véleményekkel, mert nem engedték, hogy az életükre telepedjenek az ilyen személyek. Ők azok akik bebizonyítják, hogy igenis jó dolog, ha valaki elfogadja magát olyannak amilyen.

1, Jennifer Aniston

Mielőtt megkapta volna a „Jóbarátok” című sorozatban Rachel Green szerepét, a kicsit sem pufi Anistont felkérte menedzsere, hogy adjon le 13 kilót. Szerinte Hollywoodban csak azok tudnak sikeresek maradni, akik vékonyak. Évekkel később Jennifer bevallotta, hogy belefáradt abba, hogy olyannak kell mutatnia magát, amilyen nem szeretne lenni. Abszurdnak és zavarónak tartotta, miért ne lehetne egy nő egészséges testű. Miért kellene valakinek nádszál vékonynak lennie ahhoz, hogy szerepeket kapjon?

2, Kristen Bell

Egy nő teste nagyon megváltozik szülés után Kristen Bell pedig ezt el is fogadta, és megbarátkozott minden változással. A színésznő úgy véli, ha szülés után egy ember megszállottja lesz a fogyásnak, akkor tönkreteheti az első hónapokat, amit a babával is tölthetne. Elmondása szerint ő nem olyan nő, akit a ruhaméret határoz meg.”

3, Lady Gaga

Lady Gaga már többször fogyott életében, de most elképesztően magabiztos. Nem kell éheztetnie magát, mert elfogadta magát és testét olyannak amilyen. Elmondása szerint minden nőnek büszkének kellene lenni a megjelenésére és a testalkatára, mert ez hozzájuk tartozik. Millió okot fel tudna az énekesnő sorolni, miért nem szabad másokra hallgatni és mit nem szabad mások véleményétől függni.

4, Kelly Clarkson

Kelly Clarkson az egyik élő példája annak, hogyan lehet figyelmen kívül hagyni a testalkatra vonatkozó negatív véleményeket. Kelly megpróbálja megértetni rajongóival, hogy nem fontos, hány kiló vagy ó,ha boldog vagy a bőrödben és el tudod fogadni magad. Az énekesnő elismerte, hogy nem tökéletes, de így érzi jól magát.

5, Sasha Pieterse

A Pretty Little Liars sztárja sokáig szégyellte testalkatát, mert, egy hormonális egyensúlyhiány következtében jó pár kilót felszedett magára. Elmondta, hogy olyan ítélőképességű társadalomban élünk, mely mindenféle hibát, beleértve a súlygyarapodást is ugyanabba a kategóriába sorol. Hozzátette, hogy azok, akik súlygyarapodással küzdenek, ne mások véleményét helyezzék előtérbe, hanem egészségüket.

6, Tyra Banks

Tyra Banks 2019-ben bejelentette, hogy a Sports Illustrated arca lesz, akik amúgy bikiniket is árulnak. Fő célja az volt, hogy felvegye a harcot azokkal a sztereotípiákkal, amik beskatulyázzák az idősebb korosztályba tartozó hölgyeket. Elmondta, hogy a szépség nem korhoz, vagy testalkathoz kötött, és nem csak a 20 éves lányok lehetnek bikinimodellek. Tyra azt is be akarta bizonyítani, hogy a modellkedésnek nincs felső korhatára.

7, Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence csodálatos, de el tudod képzelni, hogy Hollywoodban őt kövérnek tartják? A színésznő, aki többször került már megkülönböztető helyzetbe a testalkata miatt, biztos abban, hogy ez nagy befolyással van a fiatalabb generációkra is. Úgy gondolja, hogy a médiának felelősséget kellene vállalnia a fiatalabb generációkért, mert olyan TV műsorokat és filmeket néznek, ahol meg van határozva milyen testalkatú ember számít „normának”. Ha a dohányzást és a szeszes ital fogyasztást lehet szabályozni, akkor a testalkatbeli különbségeket miért ne lehetne.

8, Jennifer Lopez

Jennifer Lopez azon hírességek egyike, aki teltebb idomokkal rendelkezik. Csak úgy, mint sok más szakmabeli társára úgy rá is hatalmas nyomás került a testalkatával kapcsolatban. Sokszor, sokan tanácsolták neki azt, hogy fogyjon le, még a menedzsere is azt mondta neki, hogy fogynia kell és vékonyabbnak kell lennie. De ő úgy gondoltam, ha lefogy, akkor már nem önmaga lesz és ezt nem engedhette meg.

9, Jessica Simpson

Jessica Simpson-t is sok negatív kritika érte a teste miatt. De mindegy volt, hogy ki támadja a őt , civilek vagy a média, ő nem hagyta, hogy ez kedvét szegje. Elmondta, hogy soha nem figyelt arra, amit a sajtó mondott, sőt nevetségesen tisztességtelennek tartotta. Úgy gondolta, hogy nem érhetné megkülönböztetés azokat a nőket, akik életet adtak egy gyermeknek és amiatt változott meg a testük. Számára nincs addig gond, ameddig ő maga egészséges.

10, Melissa McCarthy

Melissa karrierje során sokszor szembesült a kritikákkal, de tudta, hogyan kezelje azokat. Amikor egy filmkritikus olyan véleményt alkotott róla, Melissa csak annyit válaszolt, hogy ő boldog úgy ahogy van, férjével és gyerekeivel. Ha majd egy nap úgy dönt, hogy lefogy az nem azért lesz mert a sajtó meg a média sulykolta belé a döntést, hanem mert ő akarta így. Persze azóta nagyon sokat fogyott a színésznő, ami nagyon jól áll neki.

11, Demi Lovato

Demi Lovatot nagyon sokáig zavarta, hogy nem lehet olyan nádszál vékony, amilyen szeretne lenni, de egy idő után fittyet hányt a sok negatív kommentre, és elfogadta magát úgy ahogy van. Genetikájából adódóan neki alapjáraton szélesebb a csípője és a hátsója, amivel nem igazán lehet mit kezdeni. Rendszeresen jár bokszolni és edzeni, de ettől függetlenül testének azon része olyan amilyen.

12, Emma Stone

Az emberek nemcsak a teltebb idomúakat bántják, hanem a vékonyakat is. Emma Stone-t például nagyon soványnak találják. Emma viszont nem érzi úgy, hogy probléma lenne megjelenésével, mert ő határozottan jól érzi magát a saját bőrében. Rengetegen bántották őt, mondták neki, hogy egyen szendvicset, meg, hogy betegnek néz ki. Amikor a színésznő belenéz a tükörbe, nem azt látja, amit az emberek gondolnak, nem tartja magát betegnek, sőt rendesen étkezik is.

13, Selena Gomez

Selenanal lupuszt állapítottak meg, ami nagy mértékben befolyásolja a megjelenést is. Súlya elkezdett ingadozni, hol meghízott, hol lefogyott és ezt természetesen a média és a sajtó is látta. Az énekes, színésznő azonban nem adott egyik szavára sem, mert tudta, hogy önhibáján kívül történik a dolog és számára az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon. Ő úgy döntött, hogy egyáltalán nem fog beállni a sorba, nem fogja követni a társadalom által meghatározott szépségideálokat, mert neki ennél fontosabb dolgai is vannak, például az egészsége, amivel nem játszadozhat.

Ti, hogy álltok a saját testetekhez?

Most Popular

Recent Comments