HomeCrazy12 elképesztő divat amit valaha gyönyörűnek tartottak

12 elképesztő divat amit valaha gyönyörűnek tartottak

A szépségnek ezer arca van. Elég csak a világ különböző népviseleteire és hagyományaira gondolnunk. Ezek persze leginkább a nőkön látszódtak meg az évek során.

Mutatunk nektek 12 elképesztő dolgot amit valaha divatosnak találtak.

1. Furcsa szemöldökök az ősi Kínában.

Kínában az volt a szokás, hogy leborotválják a szemöldököt és újat rajzolnak helyette. Persze nem valami szép egyszerűt hanem a legkülönbözőbb formákat melyeknek már a nevük is meglehetősen bizarr volt. Ilyenek például a „távoli hegyek”, „Fűzfa levelei” vagy a „selyemhernyó csápjai”.

2. Mosoly tetoválás az Ainu-knál

Japán és Oroszország egyes részein egy rejtélyes nép élt az úgynevezett Ainuk. Nekik az volt a szokásuk, hogy a nőknek „Joker vigyort” kellett tetováltatniuk az arcukra. Ezek segítették őket, hogy férjet találjanak maguknak és békésen megöregedhessenek. A tetoválás több fázisból állt és 7 éves korukban kezdődött.

4. Hosszúkás fej – szerte a világban

Meglepően sok népnél volt hagyomány a mesterségesen megnyújtott fej. Amerikában, Afrikában de még Franciaországban is. A koponyát még csecsemőkorukban „kötötték” le és attól deformálódott el ilyen hosszúkásra.

4. Fekete fogak az Ősi Japánban

Okhaguro egy Japán tradíció a fogak feketére színezésére mely egészen a 19. századig tartott. Mára csak színházakban látni ilyet. Nem csak dekoratív funkciója volt. Megvédte a fogakat is. A festék vasból, ecetsavas oldatból és sumak tintahéjból készült

5. A szempillák hiánya a középkori Európában

A fejen lévő hajat és szőrt nem tartották sokra Európában. Leborotválták a szemöldököt, hajat és a szempillákat is eltávolították.

6. Hosszú körmök az Ősi Kínában

Kínában divatos volt, hogy a nemesség szörnyen hosszú körmöket növesszen. Jelképezték a tulajdonos gazdagságát és jólétét.. Emellett azt hitték, hogy hosszú körmökkel könnyebb kommunikálni az istenségekkel.
A körmök különleges aranyból készültek, drágakövekkel díszítve.

7. Tetoválás az arcon – Māori nép

A Maori nép a tetoválási szeretetükről ismert. A férfiak, a testükön kívül teljesen befedték az arcukat. A nők pedig az állukra és a nyakuk felső részére kapták a mintát.

A rajzot egy speciális vésővel és nem tűvel végezték, mint manapság. Elképzelhető, hogy a tetoválás nem a legélvezetesebb dolog volt az életükben.

8. Bélelt nadrág – Európa

A középkorban, valamint a XVIII. század folyamán, míg a nők hosszú szoknyák alatt rejtették el a lábukat, a férfiak épp ellenkezőleg, különféle harisnyákat viseltek, hogy hangsúlyozzák a „tojásokat”.
Azok, akiket a természet nem ajándékozott meg hatalmas …dolgokkal, különleges bélést hordtak.

9. Pagan tetoválás – Balkán

Ne lepődj meg, ha belépsz a Balkánba és tetovált nagymamákkal találkozol.

Néhány helyen Boszniában, Horvátországban és Albániában az idős nők napra hasonlító szimbólumokat tetováltak. Ezek a minták visszanyúlnak a balkáni szlávok pogány múltjához, és az amulettként funkcionáltak. A tavaszforduló napjain tették fel őket. Az ilyen tetoválások további előnye az volt, hogy az ilyen jellel díszített lányokat a törökök nem lopták el hárembe.

10. Orrpiercing – India

Az indiai nőknél a mai napig hagyomány az orrban viselt ékszer. Sok esetben kötik össze lánccal a fülbevalóval. A bal orrcimpában viselt piercing állítólag megkönnyíti a szülést és javíthatja a termékenységet.

11. Férfi szépségverseny – Nigéria

A Vodka törzsben nem a nők, hanem a férfiakat tartják gyönyörűnek. Különböző szépségversenyeket rendeznek amelyeken kiemelik a fogak és a szemek fehérségét. Arcfestést kapnak és mehetnek is a vásárra. 🙂
Egyébként az ottani nőket sem kell félvállról venni. Állítólag az egyik legszebbek Afrikában.

12. Hosszú haj – Yao nép, Kína

A kínai Huangluo faluba arról ismert, hogy itt élnek a leghosszabb hajú nők. Ezt életükben csak egyszer mutathatják meg. 16 éves korukban egy beavatási ceremónián. Akkoriban ha egy férfi kibontott hajjal meglátott egy ilyen nőt feleségül kellett vennie. Azóta ezt a hagyományt eltörölték

Bónusz: Orrtágítás – Apatani nép

A korábban említett dolgokat az emberek mind a szépségért tették. Nem úgy az Apatani-ak ahol régen a hölgyeket más törzsek magukkal vitték és így népük majdnem kihalt. Orrtágítással és tetoválásokkal csúfították el magukat így nem kellettek másnak. Ez pozitív hatással volt a törzsükre.

Ti mit gondoltok erről?

Most Popular

Recent Comments