8 titkolt szokás, ami mindenki számára kínos, pedig valójában jó hatással van a szervezetre!

273

Vannak olyan hajmeresztő és meglepő szokások, amit bizony minden ember csinál, de a világ minden kincséért se mondaná el senkinek. Ez egy olyan jellegű titok, amit mindenki a sírba visz. Gondolj csak bele, sose tudhatod, ha egy másik személy megtudná a féltve őrzött “beteg” kis szokásaid, azt, hogyan reagálná le. Bölcsebb nem kockáztatni a jó kapcsolatokat, és inkább egyedül, a négy fal között végezni dolgokat.

Pisilés a zuhany alatt.

A kutatók rájöttek, hogy az emberek közel 75% -a legalább egyszer pisil zuhanyzás közben. Valójában nincs semmi szégyellnivaló ezen – a húgysav és az ammónia segít megakadályozni a gombás fertőzések kialakulását a lábujjakon. Továbbá, a zuhanyzás közbeni vizeléssel, pénzt takaríthatsz meg, hiszen nem kell annyit költened WC papírra.

Köpés.

A köpés lehet undorító, különösen, ha nyilvános helyen történik. Viszont ezáltal könnyeben vehetjük a levegőt. Amikor az orrunkon vesszük a levegőt az sokkal nedvesebb, mintha a szánkon keresztül vennénk. A szánk által vett levegő kiszárad, ami nem tesz jót a szervezetnek. De ha túl sok nedvesség halmozódik fel, kénytelenek vagyunk köpni, hogy megszabaduljunk a feleslegtől.

Rágógumi.

Tudományosan bebizonyították, hogy a rágás, jobb tanulmányi és vizsgálati segédanyagot biztosít, mint a koffein. A rágógumi segít a fókuszálásban, memória javításban, stressz csökkentésben és a hormonok egyensúlyának fenntartásában, a kortizol szint emelésével.

Pukizás.

Igazság szerint naponta körülbelül 14-szer szellentünk. Az emésztőrendszer nagyjából 6 órával étkezés után kezd el szén-dioxidot és metánt termelni. Ha megpróbálod visszatartani a gázt, akkor ez hasi fájdalmat vagy puffadást okozhat.

Böfögés.

Egy jó böfögés étkezés után, valóban jó a gyomornak, mivel segít felszabadítani a levegőt. Megállítása és a gáz bent tartása, gyomorsav kicsapódást okoz, ami mellkasi fájdalomhoz vezethet. Ha túl sokat böfögsz, akkor mindenképp menj el orvoshoz, mert ez a reflux betegség egyik tünete is lehet.

Körömrágás.

Amikor a körmödet rágod, rengeteg baktérium kerül be a szádba, mert ezek a köröm alatt telepednek meg. Ez azt eredményezi, hogy az immunrendszer megkezdi a fehérvérsejtek termelődését, amelyek segít a baktériumok elleni küzdelemben. A szervezet a baktériumokat is regisztrálja a memória bankjában, tehát ha egy bizonyos baktériummal már másodszor találkozik, a limfociták beazonosítják és képesek legyőzni azt.

Orr piszkálás.

Bizonyos tanulmányok szerint, ez a szörnyű szokás valóban segíthet az immunrendszer fellendítésében, mivel az általad szedett “termék” nyálmirigyeket tartalmaz, amik képesek baktériumok elleni küzdelemre. Amikor elfogyasztod a “terméket”, az segíti az immunrendszert, hogy felszabadítsa a szervezet fehérvérsejtjeit, ami megvédi magát az ilyen típusú baktériumokkal szemben.

A zuhanyzás kihagyása.

A mindennapi zuhanyzás, eltávolítja az illóolajokat a bőrből és a hajból, ami szükséges ahhoz, hogy hidratálja és védje. Még a szappan nélküli meleg víz is elpusztíthatja a sok hasznos baktériumot, ami nélkül a bőr nem lesz sugárzó és rugalmas. Szóval teljesen természetes és egészséges, ha heti két nap nem zuhanyzol.

SHARE
Previous article12 elképesztő divat amit valaha gyönyörűnek tartottak
Next article9 termék, amit jobb, ha közelebbről megismersz, mielőtt a mosógépbe dobnád!