HomeInteresting9 termék, amit jobb, ha közelebbről megismersz, mielőtt a mosógépbe dobnád!

9 termék, amit jobb, ha közelebbről megismersz, mielőtt a mosógépbe dobnád!

Az egyik leggyakoribb tevékenység, amit minden héten legalább 2-3-szor csinálunk. Ha gyerekeink vannak, akkor még többször megy az a szegény mosógép. Minden ruhán fel van tüntetve, hogyan, hány fokon, mivel lehet mosni. Nyilván a fehéret nem fogod összemosni a feketével, tehát célszerű szín szerint kiválogatni a ruháinkat. Igen ám, de van más olyan termék, amit nem tudunk biztosan, lehet e mosni, pontosabban lehet e mosógépben mosni. Mi összegyűjtöttünk néhány terméket, hogy megtudd belerakhatod e a gépbe, vagy sem.

Cipő.

Lehet mosni, mosógépbe, de nem mindegyiket. Általában a használati útmutatóba le van írva, hogy szabad e mosni, és ha igen hogyan. 40 foknál melegebb vízbe ne mosd mert a magas hőmérséklettől elenged a ragasztás. Nem kell sok mosószer, mert kicsapódhat az anyagon. Például a Nike felvilágosít a cipők kézzel történő mosásáról és a friss levegőn való szárításáról. Használj fogkefét, és ne tedd a radiátorra. Ez egyszerű, de működik.

Fehérnemű.

Legfeljebb 40 fokon, mosózsákban, hogy a merevítő ne szakadjon ki, különben nagy kárt okozhat a mosógépben. Ne moss különböző színű és anyagú darabokat együtt, mert lehet, hogy az egyik meg fogja fogni a másikat.

 

Ágytakaró.

Olyan takarót moshatsz, ami nem ereszti a színét, és nem megy össze. A túl nagy és nehéz takarókat nem célszerű gépben mosni, mert nem fog megfelelően működni a mosógép. Állati szőrős takarót sem bölcs gépben mosni, mert a szőrtől meghibásodhat a gép.

Sportruházat.

Az edzés után azonnal ki kell mosni a ruhadarabokat: hideg vízben, kényes módban, minimális centrifugálással és szárítás nélkül. Ne mosd össze más ruhadarabokkal.

Csipke vagy hímzett ruha.

Kényes módban, fehérítő nélkül, hideg vízben, alacsony fordulatszámon. Mosás előtt győződj meg róla, hogy nem engedi a színét. Ne mosd össze olyan ruhákkal, amin cipzár van, vagy gomb, esetleg tépőzár.

Táska és hátizsák.

A szintetikus és természetes szöveteket nem célszerű együtt mosni. Alacsony hőmérsékleten, hasonló anyagú és színű darabokkal mosható. Ha viszont a gyártó leírja, hogy nem szabad géppel mosni, akkor az nyilvánvaló mit jelent.

Párnák.

Ha szintetikus anyaggal van töltve a párna, mint például poliészter, akkor azokat szabad gépben mosni, viszont a toll töltetű párnát nem ajánlott, mert a tollak és az a közötti részek nem száradnak ki rendesen, amitől bebüdösödik és a penész is kialakulhat benne, nem mellesleg a vizes tollak összetapadnak, amit már nem lehet ugyanúgy szétszedni, ahogy az eredetileg volt. Csak és kizárólag abban az esetben lehet kimosni a toll töltetű párnát, ha a gyártó ezt feltünteti.

Gyapjú, kötött pulóverek.

Az ilyen anyagú ruhákat, az erre kitalált programon kell mosni, ha ilyen nincs akkor az érzékeny mosásra állítsd a mosógépet. Mosd több ruhával, hogy ne legyen esélye kinyúlni a gépben illetve legfeljebb 40, fokon moshatod őket.

Függöny.

A nehéz függönyök elnehezítik a gépet, ami meghibásodáshoz vezethet. Fém gyűrűkkel ellátott függönyt ne mossunk, mert berozsdásodhatnak. A több anyagból varratott függönyt sem célszerű mosni, mert nem biztos, hogy a két anyag ugyanúgy bírja a hőmérsékletet, amitől valamelyik agyag összemehet. A csipke függönyöket pedig ne mosd olyan ruhával, ami megkárosíthatja az anyagot.

Most Popular

Recent Comments