HomeInteresting12 meglepő dolog ami egy hosszabb élet jele lehet

12 meglepő dolog ami egy hosszabb élet jele lehet

A hosszú élet  jele néha egészen meglepő lehet.
Mutatunk pár titkot arra, hogy mik utalhatnak egy szép hosszú életre.

Kalkuláljuk ki együtt. 🙂

1. Nem zavar a korod

Tudósok megállapították, hogy azok akik képesek elfogadni az öregedés mivoltát és a korukat akár 7 és fél évvel tovább is élhetnek.

2. Boltkóros vagy

A shoppingolás a nőknek fontosabb szerepet tölt be az életükbe mint a férfiaknak de kimutatták, hogy a rendszeres shoppingolás a nőknél 23%-kal, a férfiaknál 28%-kal csökkenti a halálozási arányt.

3. Tartasz állatot

Egy kisállat sokat javíthat az életkedveden. A velük való „beszélgetés” hatására oxytocin termelődik. Ez pozitív érzelmeket vált ki a szervezetben melyek csökkentik a stresszt így megelőzhetik a szívproblémákat.

4. Lila ételeket eszel

A lila-színű ételek egészségesebben tartanak. Íme pár példa:

Az áfonya gazdag prebiotikum tartalma miatt megelőzheti a mellrákot.
Tudósok rendszeres fogyasztásra ajánlják a fekete-szőlőt. Növeli az agyi funkciókat és az érrendszeri megbetegedések ellen is hasznos
Az a nő aki hetente háromszor lila gyümölcsöt eszik 32%-kal kisebb eséllyel kaphat szívrohamot.

5. Mosolyogsz a fotókon

Tudósok Baseball játékosok képeit vizsgálták az ’50-es években. Arra a megállapításra jutottak, hogy azok akik mosolyogtak a fotókon átlagban hét évvel tovább éltek.

6. Kávézol

Tudósok kimutatták, hogy a rendszeres kávézás csökkenti az elhalálozás arányát. Szám szerint: Napi 1 csésze kávé 12%-kal, 3 csésze pedig 18%-kal.

7. Kapcsolatban élsz

A szerelem megerősíti az egészségünket és megvéd minket rengeteg negatív hatástól. A boldog házasság a hosszú élet titka. Megelőzi az Alzheimer kórt és csökkenti a rák esélyét. Azok akik alkalmi kapcsolatokban sokkal hamarabb halálozhatnak el.

Chicagói Egyetem tudósai kimutatták, hogy a boldog házasságban élő férfi átlagban 10 évvel élhet tovább, míg egy nő 4 évvel.

8. Van rajtad egy minimális felesleg

Tudósok szerint egy pici felesleg megengedhető és idősebb korodban hasznodra lehet amikor már gyengül a tested.

9. Széles csípőd van

A széles csípő nem feltétlenül jelent problémát, hiszen az alsó testben jelentkező súlytöbblet jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kockázatát. A csípőn lévő zsír különbözik a zsírtól ami a hasunkon van: a zsír a test felső részén veszélyes, mivel a belső szerveket borítja, különböző betegségeket okoz, és lerövidíti az életet.

10. Vicces emberek vesznek körbe

Norvég tudósok bebizonyították, hogy azoknak akiknek a barátaik jó humorérzékkel rendelkeznek akár 7 évvel is tovább élhetnek. A nevetés egyébként is minden baj elűzője.

11. Sok nővel társalogsz

A Harvard Egyetem tudósai állítják, hogy azok az emberek akik sok nő között nőnek fel jóval tovább élhetnek. Ha másért nem is legalább könnyebben házasodnak. Arról pedig már beszéltünk, hogy a jó házasság…. 😉

12. Gondoskodsz másokról

Ha odafigyeltek és gondoskodtok egymásról a szeretteitekkel akkor szép hosszú élet várhat. Fontos, hogy hagyjunk időt a nagyszülőknek az unokákkal.

 

Nos ti hány plusz évet számoltatok? 🙂

Most Popular

Recent Comments