HomeCelebrity10 színésznő, aki egy szerep kedvéért bújt férfi bőrbe

10 színésznő, aki egy szerep kedvéért bújt férfi bőrbe

Hollywood csillagai számos átalakulásokon képesek átmenni egy-egy szerep kedvéért. Meghíznak, lefogynak, levágatjuk vagy megnövesztik hajukat, olykor pedig, ellenkező nemű szerepbe bújnak. A nézők szórakoztatásáért és a filmek sikeréért mindent elkövetnek, testüket, érzelmeiket is teljes mértékben kihasználják ehhez.

Ezek a tehetséges színészek teljesen azonosulnak az általuk megformált karakterrel. Ez pedig, egy kiváló színész valódi ismérve, olyan színművészé, aki képes eljátszani egy olyan szereplőt, aki eltér korától, nemzetiségétől, anyanyelvétől vagy akár saját nemétől.

Cikkünkben tíz kivételes színésznőt mutatunk, akik híres szerepeikben férfi karaktereket alakítottak és nem is akárhogy. Annyira jól csinálták, hogy előfordul, azt sem tudtuk, hogy a karaktert valójában egy nő játssza.

Hilary Swank, mint Brandon Teena

A fiúk nem sírnak – Kimberly Peirce rendezésében mutatták be a filmet, 1999-ben. Brandon egy fiatal, önmagát “kétneműnek” valló személy, akinek fordulatos történetét ismerhetjük meg a filmből. Hilary Swank formálja meg az ifjú Brandont és annyira jól csinálta, hogy a szerepért az Oscar-díjat is besöpörte.

A film Nebraskában, Fall City-ben játszódik. Brandon ábrázolása egyszerre szimpatikus és gúnyos. A főhős pozitív és nagyon rokonszenves, a film pedig elítéli az őt érő brutalitást. Amellett, hogy egyes embertársaival rendkívül előzékeny és figyelmes, másokkal pimasz, viselkedése éretlen és nem utolsó sorban, mindig a saját érdekeit helyezi előtérbe. A filmet a kritikusok abban az évben az egyik legjobbnak tekintették.

Gwyneth Paltrow, mint Viola de Lesseps

A Szerelmes Shakespeare egy 1998-as amerikai romantikus film. Viola egy gazdag kereskedő, Sir Robert de Lesseps lánya, aki tiltott szerelembe esik. Viola álma, hogy színész lehessen, de abban az időben ez csak a férfiaknak adatott meg. Ezért öltözik férfinak és megy el egy meghallgatásra. Természetesen a turpisságra fény derül, ekkor Will beleszeret a lányba, akinek szülei tiltakoznak kapcsolatuk ellen, ugyanis már lányuk eljegyzését is elrendezték Lord Wessexszel.

Angelina Jolie, mint Evelyn Salt

Salt ügynök – A 2010-ben megjelent film főszereplője Angelina Jolie, aki Evelyn Salt, a Központi Hírszerző Iroda titkos ügynöke. Kémkedéssel és gyilkossággal vádolják, de ő mindenképpen be akarja bizonyítani ártatlanságát, ehhez pedig minden eszközt felhasználva, férfi ezredesi ruhát ölt magára.

Kathy Burke, mint Perry

Kevin és Perry a csúcsra tör – A 2000-es tinikomédiában Kevin és Perry szüzességétől szeretne megszabadulni, méghozzá minél hamarabb. A két barát meghiúsít egy bankrablást, így egy ibizai nyaralás pottyan az ölükbe. Egy kissé kedvüket szegi, hogy szüleik is velük tartanak az útra, de ettől függetlenül azonnal belevetik magukat az ibizai éjszakába. A történetben rengeteg belevaló csaj bukkan fel, de azért a sztori végét nem áruljuk el, hátha még nem láttad a filmet.

Mariah Carey

Az Obsessed Mariah Carey tizenkettedik albumáról származik. A dal hatalmas sikereket ért el, ihletője pedig, a Bajos csajok című film volt. A videoklipben az énekesnő nemcsak saját magát, hanem követőjét is alakítja, méghozzá egy férfi bőrébe bújva.

Blanca Portillo, mint Emilia Bocanegra 

Alatriste kapitány – A film helyszíne Spanyolország, a 17. században. IV. Fülöp monarchiáját egy korrupt királyi ház irányítja, Alatriste kapitány pedig, egyszerű kapitányból lett zsoldos, aki a század polgárháborújának hősi alakja. Őt alakítja a színésznő, méghozzá rendkívül meggyőzően.

Cate Blanchett, mint Jude Quinn

I’m not there – Bob Dylan életei – A film Bob Dylan életébe enged betekintést. A hét színész Dylan életének és zenei pályafutásának egy-egy oldalát testesíti meg. A színésznő alakítása annyira meggyőző volt, hogy Oscar-jelölésig jutott, majd besöpörte a Golden Globe-díjat.

Linda Hunt, mint Billy Kwan

A veszélyes élet éve – A filmet 1982. december 17-én mutatták be a nagyközönségnek. Linda alakította Billy Kwant. A szerep kedvéért befestette és levágatta a haját, illetve megváltoztatta szemöldökét. Előadása a következő évben Oscar-díjat érdemelt, a Legjobb színésznő kategóriában.

Amanda Bynes, mint Sebastian Hastings

Micsoda srác ez a lány! – Az amerikai-kanadai romantikus vígjátékot 2006-ban mutatták be, Andy Fickman rendezésében. A film cselekménye A Vízkereszt vagy amit akartok című színjátékon alapul. A színésznő Viola Hastingot játssza, aki nagyon szeret focizni. Azonban, mivel lány, nem veszik be a csapatba. Testvére, Sebastian két hétre Angliába utazok zenélni, így Viola elhatározza, hogy beáll a csapatba helyette.

Elle Fanning, mint Ray

A 3 generáció – A 2015-ben készült amerikai dráma története rendkívül fordulatos. Ray élete korántsem hasonlít egy átlagos tinédzseréhez, ez pedig rányomja bélyegé jövőre is. A történet nők három generációját mutatja be. Elle Fanning alakítja Ray-t, aki nemi átalakuláson esik át, örökre megváltoztatva ezzel mindent, beleértve családja elvárásait is.

Te mit szólsz ehhez? Tudtad, hogy a felsorolt színésznők játsszák ezeket a férfi szerepeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments