HomeWorld10 különleges dolog, ami bizonyítja, hogy még mindig Ázsia a legérdekesebb kontinens...

10 különleges dolog, ami bizonyítja, hogy még mindig Ázsia a legérdekesebb kontinens a világon.

Statisztikai adatok alapján Kínában csak 2017-ben több, mint 60,74 millió turista fordult meg, ami valljuk be nem is csoda. Ez a vidék vonzza a nyugati embereket, akik még soha nem találkoztak a keleti világ csodáival, építészetével és kultúrájával. Akik ide látogatnak totálisan úgy érzik magukat, mintha egy egészen más világba csöppentek volna, hiszen amíg a szem ellát szebbnél-szebb látnivalók tárulnak eléjük. Ma úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk milyen különlegességek rejtőznek ezen a vidéken, és kitudja talán még kedvet is kaptok ahhoz, hogy ellátogassatok erre a gyönyörű kontinensre.

Kínában csak egyetlen időzóna van.

Nehéz lehet elfogadni a tényt, de Kínában csak egyetlen időzóna van. Annak ellenére, hogy ez egy óriási ország és 5 időzóna is lehetne benne, mégiscsak egy van, mely a Pekingi időhöz van igazítva!

Kína keleti partján élőknek, könnyű összhangba kerülni az időzónával, ám a nyugati tartományokban élők már érezhetik ennek „negatív” hatásait. Például nyáron, Kasgarban 23 órakor van naplemente.

Ázsiában tuti ismerik a fiatalság titkát.

Szuper lenne, ha mi is ugyanúgy ismernénk a fiatalság titkát, mint az ázsiaiak. Ők sokkal tovább élnek és sokkal fiatalabbaknak tűnnek a valódi koruknál. Csak ebből a két dologból gondolhatnánk, hogy tudják mi a halhatatlanság ellenszere.

Nézd meg ezeket az embereket! Elsőre mindenki azt gondolná róluk, hogy 25 évesek, pedig valójában Lure Hsu 43, Chuando Tan pedig 52 éves.

Ázsia építészete csodálatos.

Az egyik ilyen csodálatos épület a „Fehér templom” mely Thaiföldön található. Ez az egyedülálló művészeti alkotás Chalermchai Kositpipat munkája, melyet 1997-ben tervezett, épített és nyitott meg. Ha meglátogatod ezt a helyet úgy érzed magad, mintha egy ázsiai mesébe csöppentél volna.

Ázsiában vannak olyan helyek, ahol úgy érezzük nem a földön járunk.

Ázsia csodálatos hely és egy nagyon gazdag kontinens! Az egyik különlegessége a Zhangjiajie National Forest Park, ahol az Avatar című filmet is forgatták. A pillérszerű sziklaalakzatoktól úgy érezzük magunkat, mintha nem is ezen a világon lennénk. A túrázás, fotózás és kalandvágyók szerelmesei egy párhuzamos univerzumban fogják magukat találni, mely tele van szebbnél-szebb látnivalókkal.

 

Ezen a vidéken figyelnek a tisztaságra.

Ázsiának vannak olyan szabályai, amit minden egyes embernek be kell tartania. Ilyen például a tisztaság megőrzése. Ha valakinek ki kell mennie a mosdóba, azt csak úgy teheti meg, ha erre a célra használt papucsot húz a lábára. Mivel ők nagy rendet tartanak, ezért a szobába sosem lépnek be lábbelivel, azt mindig a küszöb előtt hagyják. Ezzel is minimalizálják a kosz és a piszok kialakulását.

Néhány ázsiai országban különleges hagyományok vannak.

Van néhány fogászati eljárás, mellyel megvédik a fogat a fogszuvasodástól és annak korai elvesztésétől. Ilyenkor az egész fogsort egy speciális készítménnyel feketére festik. Az egészséges fogak megtartása mellett azért is alkalmazzák még ezt a módszert, mert ezzel szebbnek érzik magukat.

Ázsiának óriási vágya, hogy mindenben ő legyen a legjobb.

Ez különösen az építészetre igaz. A „Liebian Building” nevű felhőkarcolójuk 121 méter magas és egyedi sajátosságai közé tartozik, hogy mesterséges vízeséssel rendelkezik, melynek karbantartási rendszere 4 teljes emeletet foglal el az épületben.

A vízesés működtetése meglehetősen drága, ezért csak ünnepnapokon kapcsolják be.

A világ egyik leghosszabb hídja Ázsiában van.

A Tanjang–Kunsan vasúti híd Kínában található a Peking–Sanghaj vasútvonalon, Sanghaj és Nanking között Csiangszu provinciában. Teljes hossza 164,8 km. Több mint 10 ezer ember dolgozott rajta négy éven keresztül. Az építkezés 2006-ban kezdődött el és 2010-ben fejeződött be.

Az ajakos medve olyan rovarevő medve, mely csak Ázsiában létezik.

A képen látható ajakos medve vegetáriánus. Csak gyümölcsöket, mézet, gumókat és rovarokat eszik. A legérdekesebb, hogy ez a fajta medve csak és kizárólag Ázsiában létezik. Szerintünk nagyon imádnivaló kis szőrmók.

Egyedi találmányok Ázsiában.

A képen látható tárgy valójában egy olyan ágy, mely megvédi az embereket földrengéskor. Amikor az ágy szeizmikus hullámokat észlel elnyeli azokat és biztonságban tartja a benne fekvő embert.

A Charpai egy hagyományos indiai ágy, amely természetes tulajdonságairól híres. Ez a legjobb választás, ha túl meleg időjárás uralkodik. Hogy miért? Mert a „matraca” egy egyszerű pamutból készült háló, ami lehetővé teszi a szellőzést.

Te mit gondolsz erről a helyről?

Most Popular

Recent Comments