HomeCelebrityDiana hercegné balesetéről újabb információk derültek ki. Kis sérülést szerzett, de nagyon...

Diana hercegné balesetéről újabb információk derültek ki. Kis sérülést szerzett, de nagyon rossz helyen volt.

Már 21 esztendeje, hogy a Szívek királynőjét, Diana walesi hercegnét elveszítettük. Egy csodálatos embertől fosztott meg minket a világ. Miután hozzáment Károly herceghez egy-kettőre nemzetközi hírességgé vált. A média mindig a nyomában volt, mindent tudni akartak róla. Pont ez lett a veszte is, mikor 1997. augusztus 31-én életét vesztette, miközben menekültek a fotósok és a paprazzók elől. Ám később nem őket tették felelősség, hanem Diana sofőrjét, aki állítólag szeszes italt fogyasztott. Azonban a hercegnő halálával kapcsolatban több összeesküvés elmélet is született, hiszen a kocsiban vele együtt utazott szeretője is.

Azonban nem is olyan régen felkértek egy hivatásos patológust, hogy vizsgálja ki a leghíresebb haláleseteket. Dr. Richard Shepherd egy nagyon ismert patológus, aki azt mondta, hogy a hercegnőt csak kis sérülés érte, viszont az nagyon rossz helyen volt. Azt is elárulta, hogy eddig még nem látott ilyet. A doktor most minden részletet feltár, ami a baleset során és az után történt.

Egy egész világ tudja, hogy 1997. augusztus 31-e egy nagyon nagyon szomorú van volt, mert akkor vesztette életét Diana hercegnő és sofőrje, valamint Dodi al-Fayed. Az esettel kapcsolatban természetesen rengeteg kérdés és összeesküvés elmélet felmerült.

Sir John Stevens vezette még 2004-ben azt a rendőrségi nyomozást, mely során megpróbáltak rájönni, hogy van-e bármilyen esély arra, hogy Dianaék egyszerű közúti baleset áldozatai lettek. A kocsiban egyébként, mint kiderült nem hárman, hanem négyen ültek, mert Dodi testőre az anyós ülésen foglalt helyet.

A négy személyből csak és kizárólag a testőr, Trevor Rees-Jones volt az, aki bekötötte a biztonsági övét. A sofőr, Henri Paul neki ütközött a kormánynak, de hátulról is kapott egy löketet, mikor Dodi nekicsapódott az ülésnek. Diana viszont a bekötött Trevor ülésének vágódott.

Sokan nem tudják, de a testőrökre nem jellemző, hogy bekötik a biztonsági övet ugyanis korlátozza őket a szabad mozgásban. Ám Dodi testőre más volt, ő egyből bekötötte, miután beszállt a kocsiba. Két dolog miatt tehette, egy: érzett valami rosszat Henri Paul vezetési stílusával kapcsolatban, kettő: gondolta, hogy gyors menekülés következtében akár baleset is történhet.

Egyedül ő élte túl a balesetet. Néhány csontja eltört és a mellkasa sérült meg de ennél komolyabb baja nem esett.

A kiérkező mentők első körben azt hitték, hogy Diana súlyosan megsérült, ám stabilnak látták állapotát csak azért, mert képes volt magától kommunikálni. A mentőautóban rendszeresen elveszítette eszméletét, majd hirtelen leállt a szíve. A vele utazó mentősök próbálták megmenteni, de a hercegnő vénái is megsérültek ezért már nem tudtak rajta segíteni. – írta a patológus.

„A tüdejében lévő egyik vénán volt egy kis repedés. Anatómiailag a mellkas közepén van elrejtve ez a terület, és mivel a vénákból lassan szivárog a vér, ezért az azonosítása még nehezebb. Ha túl sokat várnak vele és későn állapítják meg a problémát, akkor sokkal nehezebb kezelni.” – tette hozzá a doktor.

„Diana sérülése annyira ritka volt, hogy nem is emlékszem találkoztam-e valaha hasonló esettel.” – folytatta a szakember.

Dr. Richard Shepherd szerint, ha a hercegnő bekötötte volna magát a kocsiban, akkor nagy esélye lett volna arra, hogy túlélje a balesetet néhány zúzódással vagy törött csontokkal.

„Összességében maximálisan egyetértek a vizsgálat eredményeivel. Ez egy szörnyű baleset volt” – fejezte be gondolatait a patológus.

Most Popular

Recent Comments