HomeKapcsolat10 döbbenetes tulajdonság, ami mágnesként vonzza az ellenkező nemet!

10 döbbenetes tulajdonság, ami mágnesként vonzza az ellenkező nemet!

Mely embereket tekintik a legvonzóbbnak? Kék szemű szőke nő, vagy kissé borostás férfi? Talán. De vannak más kritériumok is, amelyek nem olyan nyilvánvalóak, mégis tudat alatt figyelünk ezekre a dolgokra. Különböző országok tudósai fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy meghatározzák, mely típusú emberek népszerűek a férfiak és nők számára. Ebben a cikkben mindkét nem vonzó tulajdonságáról szót fogunk ejteni.

1, Önkifejezés.

2011-ben a tudósok megpróbálták megállapítani, hogy melyik arckifejezés vonzza a férfiak és a nők tekintetét. A tanulmányban több, mint 1000 ember vett részt. Mindegyiknek teljesen más érzelmekkel rendelkező emberek képét mutatták meg.

Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiak a boldog nőkhöz vonzódnak, azokhoz, akik mosolyognak, és a szemük is nevet. A nők viszont olyan férfiakhoz vonzódtak, akiknek az arca büszkeséget sugárzott.

2, Aktív gesztikuláció.

2016-ban a tudósok megállapították, hogy mind a férfiak, mind a nők vonzódnak azokhoz az emberekhez, akik aktívan gesztikulálnak.

3, Illat.

A test vagy a parfüm illata egyaránt vonzhatja az embert. Annak ellenére, hogy a szájból kiáradó fokhagyma szag teljesen elpusztítja a románcot.

Ám a tudósok eredményei alapján a nőket jobban vonzza annak a férfi testének az illata, akik fokhagymát ettek. A férfiaknál meg pont az édes illat, ami dominál.

4, Hasonlóság az ellenkező nemű szülőkkel.

A brit tudósok arra az álláspontra jutottak, hogy a nők gyakran vonzódnak olyan férfiakhoz, akik külsőleg hasonlítanak az apjukhoz. Ugyanez a helyzet a férfiakkal is: olyan lányokat választanak, akik úgy néznek ki, mint az anyjuk.

5, Haj.

A férfiakat gyakrabban vonzza egy hosszú hajú nő. A tudósok szerint ez egy erős nemi fejlődés oka lehet. Végtére is, ha egy nőnek hosszú haja van, akkor lehetséges, hogy gyorsan is nő, ami valószínűleg egészséges utódokat eredményez.

A nőknél viszont ez annyira nem befolyásoló tényező, ők a hosszú és rövid hajú férfiakhoz is egyaránt vonzódnak.

6, Háziállatok.

Izraeli tudósok egy kísérletben megkérték a nőket, hogy szöveges leírással értékeljenek férfiakat. Az erősebbik nem képviselői közül voltak néhányan, akik kutyával voltak, és voltak, akik anélkül. Amikor a kutya megjelent a képen, a férfi vonzóbbnak tűnt a nők számára.

7, Zene.

2014-ben a kutatók 1500 nőt kértek meg arra, hogy hallgassanak meg néhány dalt: volt közöttük könnyű és komoly is. A zene összetettségének szintjét a benne használt akkordok száma határozza meg. A legtöbb nő a komoly zenét választotta. A hölgyek azt is megjegyezték, hogy készek lennének adni egy esélyt az ilyen kompozíciókat alkotó férfiaknak.

8, Egyenlő vonzerő.

A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy mind a férfiak, mind a nők hajlamosak ugyanolyan vonzerővel rendelkező párt választani maguknak, mint ők.

9, Altruizmus.

Az altruista viselkedés egy másik jelző, amely vonzza mind a nőket, mind a férfiakat. A tudósok úgy vélik, hogy egy ilyen funkció genetikailag meghatározott lehet: altruista viselkedés arra utal, hogy az emberek gondoskodó szülők lesznek.

10, Lábméret.

A férfiak hajlamosak alacsonyabb nőket választani maguknak, mert vonzza őket a kis lábméret.

A nők viszont élvezik mind a nagy és mind a kis lábú férfiak társaságát. A dolog lényege az, hogy, milyen céllal közelítette meg a nő a férfit.

 

Most Popular

Recent Comments