HomeInterestingÚjszülött óriás csecsemő sokkolta a szülőszobát

Újszülött óriás csecsemő sokkolta a szülőszobát

Újszülött óriás csecsemő sokkolta a szülőszobát. A Guiness-rekordot, azonban így sem sikerült megdönteni, ahhoz még mindig kellett volna 3,4 kg.

Az egészre a közösségi médiában derült fény, ahol egy nő olyan babák képeinek megosztására szólította fel az anyukákat, akik picit nagyobbak az átlagnál. A Shan becenevű édesanya reagált is a felkérésére. Mint elárulta a fia akkora volt, hogy az egész szülőszobát megrázta.

A gyermek, a terhesség 38 hete utáni császármetszéssel született két orvos segítségével. Súlya 14 font 6 uncia volt, ami kb. 6,6 kilogramm.

Az újszülött 60 centiméter volt. Összehasonlításképpen az újszülöttek leggyakoribb súlya 3 és 3,5 kilogramm között van. Ezt az újszülöttek 10%-nál is ritkábban haladják meg. Egy ilyen baba Magyarországon rekordméretűnek számít.

A gyereknek 11 napot kellett intenzív terápián töltenie. Nem illet bele egyik újszülöttek számára szánt pelenkába sem, ezért a személyzetnek a gyermekosztályról kellett kölcsönkérni.

Amikor kiengedték őket a kórházból, a gyermek olyan ruhákban volt, melyeket 6 és 9 hónap közötti kicsinek szántak.

Shan fiának azonban nem sikerült megdönteni a világrekordot és bejutni a Guiness-rekordok könyvébe. „Csak” 3,4 kilogramm hiányzott. A világ eddigi legnagyobb újszülött gyermeke 1955-ben született Olaszországban. A súlya meghaladta a 10 kilogrammot.

A fiú már 5 éves és még mindig nagyobb a társainál. Jelenleg 14 kilogrammot nyom, egészséges és vidám fiúcska.

„14 kg-os kisgyermekünk egészséges, makacs és erős ötéves, aki szereti a baseballt, a futballt és a Monster Truck-ot.” – mesélte az anyuka.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Most Popular

Recent Comments