HomeInterestingTudósok szerint ez a 12 dolog a boldogság kulcsa!

Tudósok szerint ez a 12 dolog a boldogság kulcsa!

Naponta több ezer kutató tanulmányozza a boldogság jelentését, és megpróbálja meghatározni, hogy milyen tényezők alakulnak ki egy emberben az élet élvezete közben. Hatalmas mennyiségű adat alapján a szakértők már meg tudják fogalmazni a dolgot. Vannak olyan tényezők, amik mindenki számára érvényesek, ha a jólét egyetemes titkait keressük.

Mutatunk nektek pár példát.

1. Egyedül enni

Tudósok szerint, ha egyedül eszünk az növeli bennünk az általános aggodalmat és a belső szorongást. Együnk társaságban. Barátokkal…családdal. Nem kell egy gigászi romantikus vacsorára gondolni. Csak legyen velünk valaki…

2. Mindig a következő lépésen gondolkodni

Maga a boldogságra való törekvés torzítja az idő érzékelését. Azok a személyek, akik folyamatosan a jövőre koncentrálnak, érezhető időhiányt érnek el… pont a céljaik elérésének érdekében. Ez tudat alatt ahhoz vezet, hogy soha nem fognak sikereket elérni…

3. Keményen dolgozni

Minél többet dolgozunk, annál nyomorúságosnak érezzük magunkat. Az egyik fő probléma a pihenés képtelenségében rejlik. A munkanap utáni megfelelő pihenés hiánya rontja az ember érzelmi állapotát és jólétét, ami viszont teljesen elégedetlen érzést eredményez.

4. Virtuális kapcsolat

Azok az emberek, akik szinte csak a közösségi hálózatokon érintkeznek a „barátaikkal” sokkal boldogtalanabbak, mint azok, akik a valóságban is kommunikálnak velük. Az ilyen emberek a valóságban zárkózottabbá válnak. Minél hosszabb és aktívabb valaki a közösségi hálón, annál kevésbé lesz egészséges a személyisége.

5. Sűrűn lakott területen élni

Minél kisebb egy település, annál boldogabbak a lakói. Persze nem kell most kiköltözni vidékre… Elég ha évente 1-2 pihentető hétvégét töltünk egy vidéki kis eldugott helyen. Nem kell, hogy drága legyen…

6. Vendégszeretet

Azok az emberek, akit ritkán látogatnak meg vendégek, boldogtalanabbak. Ez a globális városiasodás. Egy város őrült ritmusa eltaszítja az embereket egymás mellől.

7. Várandósság

Tanulmányozták a fiatal szülők életét és furcsa tényt fedeztek fel. Szinte minden párnál a boldogságnak különböző hullámai voltak. A gyermek születését követő két évben többet voltak boldogtalanok, mint boldogok. Az ember ilyenkor érzékenyebb a negatív tapasztalatokra. Különösen nehéz időszak ez azon párok számára, akiknél a kapcsolat feszült vagy a pénzügyi helyzet instabil.

8. Olvass és írj pozitív dolgokat

Mostanában divat a közösségi hálókon a depresszív idézetek, viccek, képek posztolása. Ez rendkívül lehangoló és az ember magára veszi ezeket. Sajnos az emberekre nagyon negatív hatással tudnak ezek lenni. Olvassunk és posztoljunk pozitív dolgokat.

9. Szépségideál?!

A kevésbé vonzó megjelenésű nők állítólag boldogabbak, mint formás társaik. A szépség egy komplexumként is megjelenhet a fejben. Ennek elérése, mint egy fátyol akadályozhatja meg az önfeledt boldogságot.

10. Pénz?!

Tudósok szerint a pénz tényleg nem teszi boldoggá az embert. Magányosnak érzi magát, mert nem bízik az emberekben és rendszerint visszavonul „önmagába”. Ettől függetlenül a boldogság szintje párhuzamosan növekszik a bérekével de csak egy bizonyos ideig. A magasabb jövedelem már nem befolyásolja a megelégedettség mértékét.

11. Tanultságra törekedni

Az okos emberek boldogtalanabbak, mint azok, akiknek soványabb az IQ szintjük nem túl magas. Ennek oka az egyszerűség. Az élet egyszerűbb élvezete. Nincs túlzott igény, mások megértésének hiánya stb..

Ezt megfigyelhetjük a kisgyermekeknél is. Mennyivel gondtalanabb az élete egy gyermeknek, akinek csak a lego és a foci számít?! Néha mi is visszamennénk.. nem igaz?!

12. Reális dolgokról álmodni

Az elvárások közvetlenül kapcsolódnak a boldogsághoz. Minél alacsonyabb elvárásaink vannak, annál boldogabbak lehetünk. Nem kell egyből globális dolgokra gondolni. Maradjunk az apróságoknál.

Hol élnek a legboldogabb emberek? Egyes elemzők szerint ez a sorrend…
1: Ausztrália
2: Svédország
3: Új-Zéland
4: Kanada
5: Hollandia
6: Svájc
7: Izland
8: Dánia
9: Norvágia
10: Finnország

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Most Popular

Recent Comments