HomeInterestingTraumatikus látogatás a nőgyógyásznál - Az orvos azt is megjegyezte, hogy nem...

Traumatikus látogatás a nőgyógyásznál – Az orvos azt is megjegyezte, hogy nem borotválkozott meg

Sok nővel történt már traumatikus látogatás a nőgyógyásznál. A hölgyeket évek óta arra ösztönzik, hogy vigyázzanak az egészségükre, és járjanak rendszeresen szűrővizsgálatokra. A nem túl kedves és tapintatos orvosok azonban mindent megtesznek azért, hogy a betegeket lebeszéljék a rendelőbe járásról. Egy nő nem is olyan régen olvasott néhány elkeserítő megjegyzést saját intim területeiről.

Úgy tűnhet, hogy olyan időket élünk, amikor a személyes kultúra és a szakmaiság természetesnek számít az orvosi szakmában. Ennek ellenére továbbra is előfordulnak olyan botrányos helyzetek, melyekben az orvosok kárt okoznak a betegeknek. Ez azért is érdekes, mivel az orvosi alapelvek közé tartozik a „Ne árts” elv is. Ezt azonban sokan elfelejtik és károsítják a betegek lelki egészségét azzal, hogy bántó szavakat intéznek feléjük. A 34 éves Paulinával ez a helyzet többször is megtörtént.

Mielőtt megtalálta volna az ideális orvost, hosszú éveken át járt olyan orvosokhoz, akik ahelyett, hogy a betegségeit kezelték volna, inkább a magánéletével kapcsolatos tanácsadók szerepét töltötték be. Egyesek olyan üzeneteket terjesztettek felé, melyeknek semmi köze nem volt a modern orvosi ismeretekhez. De előfordult az is, hogy erőteljesebben „figyelmeztették”, hogy a fogamzásgátlás használata termékenységi problémákhoz vezethet.

A 34 éves nő az egyik helyi lapnak adott interjúban mesélt a különböző nőgyógyászokról és a velük szerzett tapasztalatairól.

„Varsóban találtam meg azt a szakembert, akit soha semmi pénzért nem cserélnék le és eszembe sem fog jutni máshoz menni. Egy véletlennek köszönhetően találtam rá, mikor épp azt az orvost kerestem, aki hajlandó nekem felírni receptet. Egyenesen megmondtam neki, hogy elegem van a menstruációmból, mivel túlságosan hosszú ideig tart és komoly fájdalmakat tapasztalok miatta. A tervem azt volt, hogy megállítom a menzeszem. Más orvosoknál folyamatosan azt hallgattam, hogy ez később nehézségeket fog okozni gyermekvállalásnál és, hogy meg fogom bánni. Mikor közöltem, hogy nem akarok gyereket biztosítottak arról, hogy „meg fogom gondolni magam.” – mondta Paulina.

Paulina azt is elmesélte, hogy korábbi orvosai olyan dolgokat mondtak neki, amelyeknek semmi köze nem volt a valósághoz. Többek között azt állították, hogy a menstruáció visszatartása nagyon egészségtelen.

„Az orvosom olyan gyógyszert írt fel nekem, amit a menopauzáig szándékozok szedni. Soha nem kérdezte, hogy biztos vagyok-e benne, hogy nem-e gondoltam meg magam a terhességgel kapcsolatban. Minden korábbi orvostól azt hallottam, hogy a menstruáció egészséges és a szervezetnek szüksége van rá. Egy kicsit rosszul éreztem magam, hogy fel akarok lázadni a természet ellen, de a fájdalmaim elviselhetetlenek voltak.”

Korábbi orvosai szemrebbenés nélkül írogattak neki olyan dolgokat, melyek voltaképpen túlfűtött hangvételű üzenetek voltak. A szemérmesség halvány szikrája sem mutatkozott meg az üzeneteikben.

A legrosszabbak azonban az olyan megjegyzések voltak, mint: „Gyönyörű vagy odalent” (az üzenetben más szavakkal volta megfogalmazva) vagy „Szép reproduktív rendszered van”.

A 34 éves lányt a lent található szőrzetével kapcsolatban is értek már kellemetlen megjegyzések. Egyszer konkrétan leszidták a vizsgálat során, mert nem szőrtelenített.

„Úgy tűnik, itt valaki nem borotválkozott.” – hangzott el az orvos szájából a mondat. Paulina teljesen ledöbbent és köpni-nyelni nem tudott ennek hallatán.

Állítása szerint ettől volt rosszabb is. Amikor a vizsgálat során fájdalomra panaszkodott, az orvos nemes egyszerűséggel azt felelte neki, hogy legyen többet együtt férfival és akkor majd nem fog fájni.

„Az egyik vizsgálat során brutális fájdalmat éreztem. Mikor ezt jeleztem az orvosnak azt mondta. „Ha többet lennék férfival, akkor szélesebb lennék és nem lenne probléma a vizsgálat során.” – Ez lelkileg teljesen összetörte Paulinat.

Te tapasztaltál már valaha ilyen kellemetlenséget a nőgyógyásznál?

(A képek csak illusztrációként szolgálnak)

Most Popular

Recent Comments