HomeInterestingSokan azt hiszik, hogy meg tudják oldani ezt az egyszerű egyenletet -...

Sokan azt hiszik, hogy meg tudják oldani ezt az egyszerű egyenletet – A legtöbben viszont tévednek

Bár egyes matematikai műveletek teljesen egyszerűnek tűnnek, olykor előfordul, hogy a kapott eredmények minden embernél eltérők lehetnek. Egyesek annyira állítják, hogy nekik van igazuk, hogy képesek beleállni mindenkibe, csakhogy ezt bizonyítsák. Az iskolában megtanultuk, hogy minden műveletnek megvan a maga sorrendje. Egy zárójel, egy szorzás/osztás akár teljesen megváltoztathatja a művelet kimenetelét és ezáltal a végeredményt is. Akik mélyebben beleássák magukat a matematika világába, azok tudják, hogy ennek a tudománynak megvan a maga szabálya, amit követni kell annak érdekében, hogy kijöjjön a helyes megoldás. Minden műveletnek csupán EGY helyes eredménye lehet!

Az iskolában, a tanítónénik/tanítóbácsik azon tüsténkedtek, hogy megtanítsák a diákoknak a helyes műveleti sorrendet, amivel elérhetik a helyes megfejtést. Sajnos azonban az évek múlásával valamint egyre több információ szerzés után előfordul, hogy az alap dolgokat elfelejtjük és ez az oka annak, hogy rossz eredményt kapunk.

Mai posztunkban egy tökéletes példát hoztunk a matematikai tudás tesztelésére. Az alább található matematikai egyenlet az utóbbi időben óriási visszhangot keltett az internetezők körében. Hogy miért is? Mert ahány ember, annyiféle válasz érkezett rá.

Akadtak, akiknek 0, 3 vagy akár 6 jött ki eredményül, ám ezek egyike sem helyes. Voltak, akiknek 1 vagy 9 lett az eredmény ami bizony jóval közelebb áll az igazsághoz, ám mégis mi alapján lehet eldönteni, hogy most 1 vagy 9 a helyes megoldás?

Nos egy matematikai szakértő szerint az eredmény attól függ, hogy az iskolában, hogyan lett megtanítva a matematikai művelet elvégzése. Melyik volt az, amit elsőként elvégeztek? A zárójel felbontás, vagy a szorzás esetleg osztás elvégzése?

A sorrend alapján a helyes végeredmény 9.

Neked elsőre milyen eredmény jött ki?

Most Popular

Recent Comments