HomeInterestingKönnyekben tört ki az 5 éves kisfiú miután kirúgták a focicsapatból -...

Könnyekben tört ki az 5 éves kisfiú miután kirúgták a focicsapatból – Az edzők szerint nem volt elég tehetséges

A 38 éves Lindsey Toyne elmesélte, hogy fia, Archie szomorú és bánatos volt, mert kirúgták a focicsapatból. A Deeping Rangers FC edzői a néhány éves gyerekeket, tehetségük alapján ítélik meg, és úgy érzi ez nem igazságos. Édesanyja szerint 5 éves kisfia könnyeken tört ki, miután a vezetőség eltanácsolta a focisuliból, amit azzal magyarázzak, hogy nem elég ügyes a sportághoz.

Lindsey tavaly íratta be Archiet a Deeping Rangers FC focisuliba, ahol nagyon szeretett a barátaival játszani. Boldogsága nagyon hamar elmúlt mikor az edzők azt mondták neki, hogy már nem vehet részt az edzéseken. A felnőttek azt mondták neki, hogy nem elég ügyes ehhez a sportághoz, ezért nem is kellene neki erőltetnie.

Az édesanya szerint nemcsak Archieval szemben léptek fel így hanem két másik fiúval is. Állításuk szerint nem elég tehetségesek ahhoz, hogy itt focizzanak. Lindsey, aki egyébként a lincolnshire-i Deeping St James pszichológus hallgatója elmondta: „Undorító ebben a korban így mérlegelni őket.”

„Az ötéves gyerekeknek elvileg élvezniük kellene a sportolást és a focizást. Nem arra kellene nevelni őket, hogyan versengjenek egymással. A mai világban mikor a gyerekek a számítógép előtt ülnek elég nehéz megtalálni azt a módszert, mellyel mozgásra és sportolásra lehet őket bírni, de ha még meg is utáltatják emiatt velük akkor vége.”

Tavaly novemberben Lindsey úgy hallotta, hogy az edzők „tehetségesnek találják” de, mikor SMS-t kapott a csapatvezetőtől, teljesen ledöbbent.

„Köszönöm a támogatást. Mint tudják, felmértük a gyerekeket, hogy kiderüljön, ki kerül be a csapatba a következő szezonra. Sajnos gyermeke nem felelt meg az elvárásoknak. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon a klubhoz.”

25 gyerekből 3-at köztük Archiet is elküldték. A gyermek ezzel úgy érzete, hogy elhagyták és elutasították.

„Inkább a társadalmi szempont miatt aggódom. Jobban megérteném, ha 50 gyereket küldtek volna el a 3 helyett. Archienek nagyon sokat jelentett a foci. Iskola után kiment játszani a labdájával.”

„Képességeiktől függetlenül nyitottan állnak hozzá a futballiskola elsőéves tanulóihoz. A kezdetektől fogva elmondtuk, hogy csak kettő 7 éven aluli csapatnak van elegendő felszerelés. Minden csapatban csak 10 fő kaphat helyet. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem szerződtetett játékosok elvesztik érdeklődésüket a csapat és a játék iránt ezért azt szoktuk javasolni, hogy keressenek más klubot, hogy fenntartsák érdeklődésüket. „ – mondta a Deeping Rangers FC szóvivője.

A helyi műfüves pálya hiánya akadályozza a DRFC-t abban, hogy szezonális labdarúgást kínáljon fel a nem szerződtetett játékosoknak. Az edzőknek nehéz döntéseket kell hozniuk, mikor kiválasztják a játékosokat. Több tényezőt is figyelembe kell venniük, beleértve az egyes játékosok társadalmi, pszichológiai, fizikai és technikai teljesítményét is. A képesség az egyik tényező a kiválasztási folyamat során.

Te mit gondolsz? Igazságos az, amit az edzők a klub tett a gyerekekkel?

Most Popular

Recent Comments