HomeInterestingTöbb, mint 200 urna és koporsó hömpölyög a tengeren Olaszországban

Több, mint 200 urna és koporsó hömpölyög a tengeren Olaszországban

Amikor egy szeretett ember, családtag örökre lehunyja szemét szeretné végső nyugalomra helyezni. Egyes családok saját, zárható kriptákkal rendelkeznek, mások egyetlen síremlék alá temetik a családtagjaikat. Olyan is akad, aki nem szeretne sokat bíbelődni a sírral, így csak egy két személyes urnás nyughelyet vált meg magának.

Most viszont olyan dolog történt az olaszországi Genova közelében, Camogli városában, amire soha senki sem gondolt volna. A város temetője egy sziklaszirtre épült, ahonnan egyébként elképesztően csodás látvány tárul az ember szeme elé. Ez leginkább naplementekor lélegzetelállító.

Sajnos azonban egy nem várt földcsuszamlás teljesen tönkretette a helyet és a temetőt is, és most jelent pillanatban, több mint 200 urna és koporsó hömpölyög a tengerben.

Persze nemcsak a koporsók, hanem kripták és egy kápolna is a mélybe zuhant, és erről bizony felvétel is készült. A helyi lakosok mind kivonultak a helyszínre, és természetesen egytől-egyig érdeklődnek, hogy sikerül kihúzni a koporsókat, urnákat vagy sem. Nyilván ez abból kifolyólag is érdekli őket, hogy visszakaphatják-e szeretteik maradványait, vagy azok örökre a tenger fenekén nyugszanak.

A mentőcsapatoknak nincs könnyű dolga, mivel egyszerre nem tudnak olyan sok koporsót kimenteni. Egy nap nagyjából csak 10-et tudnak kihúzni. A mentést jócskán megnehezíti, hogy egy részük a törmelék alatt van, és nehezen lehet hozzájuk férni.

A geológusok már elkezdték tanulmányozni a területet annak érdekében, hogy megmondják mind az erózió mértékét, mind azokat a tényezőket, melyektől veszélyesség válhat a hely. Ehhez pár drónt is felküldtek, hogy még átfogóbb képet kapjanak.

Egy ideje egyébként már figyelték a helyet a sok esőzés és viharok miatt. A mélybe zuhant részt pedig már el is kerítették, nehogy valakinek baja essen.

Most Popular

Recent Comments