HomeInterestingOrbán Viktor: "Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni"

Orbán Viktor: „Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni”

A koronavírus elleni oltások beadásának megkezdése után a kormány ismét meghosszabbította a veszélyhelyzetet, az Egészségügyi Tudományos Tanács tagjai pedig úgy nyilatkoztak, hogy nyitásról majd akkor beszélhetünk, ha a beoltottak száma magasabb lesz.

Orbán Viktor először az ETT elnökségével tárgyalt kedd délután, miután bejelentette, hogy a szakemberek óvatosságra intenek. A tárgyaláson jelen volt Mandl József, az ETT elnöke, Wittmann Tibor alelnök, Csala Miklós, a tanács titkára, illetve a testület további tagjai: Dóczi Tamás, Poór Gyula, Sótonyi Péter és Vörös Attila professzorok.

A miniszterelnök kedden azt is elmondta, hogy a következő két napban további konzultációkat folytat a járványügyi szakemberekkel. „a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat” – fogalmaztak az Egészségügyi Tudományos Tanács tagjai.

Orbán azt is megkérdezte, mikor nyithatnak ki a szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóegységek, a válasz viszont elutasító volt. „Majd ha magasabb lesz a beoltottak száma, akkor jön el ennek az ideje.”

A konzultációk tehát folytatódnak és a kormány megvizsgálja majd azt a kérdést, hogy az idősotthonok lakói látogathatók-e már vagy sem. Köztük az átoltottság már nyolcvan százalékos. „Könnyítésről nem lehet beszélni” – fogalmazott a kormányfő.

Továbbá azt is hozzátette, hogy a mai nap nagy jelentőséggel bír, ugyanis megkezdik az oltást a kínai vakcinával is.

„Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek.”

A helyzet nem könnyű, de „egyszerre van velünk a jó hír, hogy több vakcina érkezett, és ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot. Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szemben” – fogalmazott a kormányfő.

Most Popular

Recent Comments