HomeInterestingA harmadik hullám tetőfoka még várat magára - lehet, hogy júniusban újabb...

A harmadik hullám tetőfoka még várat magára – lehet, hogy júniusban újabb szigorítások jönnek?

Úgy tűnik még mindig nem lélegezhetünk fel, mert a korlátozások még jelenleg is tartanak és előreláthatóan fognak is még egy jó darabig. Sokan azt mondják, hogy még 2022-ben is maszkot kell viselnünk. Már mindenki nagyon unja ezt a helyzetet, főleg azért mert rendkívül korlátozottak a lehetőségek.

Szakértők szerint az egyetlen megoldást az jelenthetné, ha minden ember beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával. Sajnos azonban nem hajlandóak ennek fejet hajtani. Azzal sem könnyítik meg az emberek helyzetét, hogy nem tudják pontosan melyik vakcinát válasszák, annak milyen mellékhatása lesz, ha beadják és így tovább.

Mikor már kezdtük azt hinni, hogy a vírus lecsengőben van, akkor jelentették be, hogy beléptünk a harmadik hullámba. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök például a minap jelentette be, hogy tavasszal feloldják a korlátozásokat, s ezzel újra fellendül a gazdaság az emberek pedig visszatérhetnek régi életvitelükhöz.

Ám a Covid-19 egy sokkal félelmetesebb ellenfélnek bizonyult, mivel újabb fertőzésekről és halálesetekről lehetett olvasni az interneten. Adam Niedzielski egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy az ilyen jellegű esetek száma következő hónapban nőni fog.

„Az esetek számának új csúcsa még várat magára. Előrejelzések szerint nagyjából március végén, április elején tetőzik majd a vírus, vagyis nagyjából még egy hónap megszakítás nélküli növekedés vár ránk.”

Ennek tudatában a kormány a korlátozások szigorítását tervezi és az sem kizárt, hogy ez a nyári szezont is érinteni fogja. Az Egészségügyi Minisztérium vezetője új korlátozásokat mutat be, melyek még jó darabig érvényesek lesznek.

Egy nem hivatalos forrás szerint a kormány regionális korlátozásokat akar bevezetni.

Az RMM FM szerint az új korlátozásokat azon helyekre terjesztenék ki, ahol a legtöbb a fertőzöttek száma. Azokban a régiókban, ahol a helyzet a legrosszabb korlátozni fogja a kereskedelmet, sporttevékenységeket, és kulturális eseményeket.

A másik korlátozás a beutazásra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy csak azok az emberek utazhatnak be Lengyelországba, akiknek van negatív koronavírus tesztje.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, illetve, hogy Magyarország kormánya, milyen rendelkezéseket fog meghozni akkor, mikor a harmadik hullám a tetőfokára hág. Elképzelhető lenne, hogy nyáron sem fognak enyhíteni a korlátozásokon? Ti mit gondoltok erről?

Most Popular

Recent Comments