HomeInterestingÍme Fülöp herceg temetésének részletei - A forgatókönyvet jó alaposan megtervezték

Íme Fülöp herceg temetésének részletei – A forgatókönyvet jó alaposan megtervezték

Korábban megírtuk, hogy II. Erzsébet férje, Fülöp edinburgh-i herceg kórházban van, mert egy betegség megtámadta a szervezetét. A királyi család ugyan nem mondta meg, hogy miféle kórról van szó, azt viszont határozottan állították, hogy nincs köze a most tomboló koronavírus járványhoz, ugyanis mind a királynő, mind a herceg megkapta a vakcinát.

A herceg már egy hete bent tartózkodik a kórházban, ahol még fia, Károly herceg is meglátogatta annak ellenére, hogy a kórházban látogatási tilalom van a pandémia miatt. Egyes források szerint a hercegnek nincs halálos betegsége, és szervezete jól reagál a kezelésekre, ennek ellenére a királyi család fel van készülve a 99 éves herceg halálára.

Fülöp herceg a Brit Birodalom történelmének legidősebb embere, aki az uralkodó házastársaként szolgált, ugyanis idén júniusban tölti be 100. életévét. Ennek a rendkívüli ünnepnek az előkészületei hamarosan megkezdődnek. Ha viszont nem élné meg szülinapját, akkor életbe lép az „Operation Forth Bridge” eljárás, ami halálának a forgatókönyve.

Ha Edinburgh hercege elhuny, a Buckingham-palota külön nyilatkozatot ad ki. A dokumentumot először a Sajtószövetséghez és a BBC-hez küldik el. Amennyiben a halál egyik napról a másikra következik be, az eljárást legkésőbb reggel 8 óráig be kell fejezni. Kivételes körülmények között a média értesülhet először arról, hogy a herceg közel áll-e a halálhoz.

Ekkor az ország azonnal belép a nemzeti gyászidőszakba. Ez azt jelenti, hogy az ország össze zászlaját félárbocra engedik. A herceg temetésére való felkészülés időszakában II. Erzsébet királynő szünetelteti az állami ügyek intézését. A tévés műsorvezetőknek fekete ruhát kell viselniük, hogy ezzel is tisztelegjenek az elhunyt herceg előtt.

Mivel Edinburgh hercege a királynő férje, így teljes állami temetésre jogosult. Testét a Westminster apátságba viszik, ahol a brit gyásznép leróhatja tiszteletét előtte. Később a Szent György kápolnába szállítják át és helyezik örök nyugalomra.

Pletykák szerint azonban maga Fülöp herceg is részt vett temetése tervezésében. Az uralkodónak nem igen tetszett az állami temetés ezért ő privát istentiszteletet szeretne a Szent György kápolnában katonai temetés stílusban. Végezetül pedig azt szeretné, ha testét a Frogmore House and Gardens-ben helyeznék el.

A brit média hozzátette, hogy a temetésére vonatkozó eljárást még a pandémia időszaka előtt tervezték meg. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezéseknek ellentmond. Ha mégis elhunyna a herceg, akkor csak a család és a legközelebbi barátok vehetnek részt rajta.

Most Popular

Recent Comments