HomeInterestingTimelapse videón, ahogy Vuhanban tíz nap alatt felhúztak egy komplett kórházat

Timelapse videón, ahogy Vuhanban tíz nap alatt felhúztak egy komplett kórházat

A „koronavírus” gyűjtőnév a Coronaviridae család Coronavirinae alcsaládjába tartozó fajok általános elnevezése. A koronavírus olyan burkolt RNS-vírusok közé tartozik, amelyek széles körben elterjedtek nemcsak az emberek, hanem más emlősök és madarak között, légúti, enterális, máj- és neurológiai betegségeket okozva. Nevüket elektronmikroszkópos képük alapján kapták, amelyen a burokba ágyazott fehérjetüskék kitüremkednek a felszínből (a latin corona és a görög κορώνη szavak jelentése: koszorú, virágfüzér, glória, korona). Ezt a kitüremkedő, tüskeszerű morfológiát pedig a vírus felszínén glikoprotein fehérjék alkotják. Ezek a fehérjék igen változatosak, attól függően, hogy melyik gazdaszervezetet fertőz a vírus.

Az új egészségügyi intézményt a koronavírussal megfertőződött betegek kezelésére hozták létre.

A videón az látható, ahogyan tíz nap alatt Vuhan városában felhúznak egy teljes kórházat. A Huosensan egészségügyi központot azért hozták létre, mert már az össze kórházban telt ház volt.

A kínai hatóságok szerint az építkezés január 24-én kezdődött, február 3-án pedig már nyitva is állt a fertőzöttek kezelésére.

Eddig, több, mint négyszáz ember vesztette életét a vírusban, emellett pedig 14 ezer embernél diagnosztizálták a kórt.

Most Popular

Recent Comments