HomeInterestingTanulmányok szerint a születési idő befolyásolja, hogy korán kelő vagy későn fekvő...

Tanulmányok szerint a születési idő befolyásolja, hogy korán kelő vagy későn fekvő típus vagy

A kutatók szerint a kora reggel és a késő este született emberek életmódja nagyon különbözik egymástól. Különböző szokások szerint élik a mindennapjaikat, különböző preferenciákkal és környezettel rendelkeznek. Tanulmányok szerint ezt a születési idő befolyásolja vagyis, hogy reggel vagy este láttad meg a napvilágot. Kérdezd meg édesanyádat, hogy te mikor születtél, mert az nagyon sokat elárulhat rólad.

A mostani posztunkban úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk magyarázatot találni arra, hogy egyes embereknek miért pattan ki a szeme már reggel 5-kor és mások miért nem tudnak még éjfélkor sem elaludni.

1, A reggel született emberek jobban teljesítettek a reggel íratott teszteken

Pszichológusok szerint már a születésünktől fogva be vagyunk programozva. Ez azt jelenti, hogy azok a személyek, akik este születtek, jó eredményeket értek el egy késő délután írt teszten, csak úgy, mint a reggel születettek.

A születési idő képes befolyásolni a biológiai órát, vagyis a születéskor fennálló természetes fény minősége az egész életre hatással lesz. Konyhanyelven fogalmazva: ha az éjszakai órákban születtél, amikor nem sütött a nap, akkor ez a tevékenységed kezdete. Az agyad és a szervezeted pedig eszerint fog működni.

2, A koraszülött embereket szélsőséges módon befolyásolhatja a születési pillanatuk

Vannak olyan emberek, akik hajlamosak nagyon korán felébredni, ez pedig tanulmányok szerint azért van, mert a kora reggeli órákban látták meg a napvilágot. A tudósok ezen kívül persze találtak még más érdekes tényt is.

Megvizsgálták a korán született gyermekek éjszakai alvását, és arra a következtetésre jutottak, hogy 45 perc után a pihentető alvásuk minősége romlani kezdett. Ezt a kora reggel született gyerekek esetén nem tapasztalták.

A kutatók arra is rájöttek, hogy az alacsony súllyal született gyermekek 40 perccel előbb ébrednek, mint bárki más.

3, A különböző alvásrendszerrel rendelkezőknek megvannak a saját védjegyeik

Kutatások szerint a reggel született egyének egészségesebbek, míg az éjszaka születettek hajlamosabbak a hangulati problémákra és a depresszióra is. Ezzel szemben utóbbiak kreatívabbak is, mint reggel született társaik. Noha az álmatlanság nagy hátrányt jelenthet, egyes tanulmányok szerint, ezek a személyek elég különcök és maguknak valók.

Azok, akik kora reggel látták meg a napvilágot kevésbé impulzívak és általában jobb eredményt érnek el olyan feladatok elvégzése során, amit még az éjszakai órák előtt kell befejezni, például egy irodai munka. Ennek tükrében ha reggelre szervezel meetinget, találkozót, akkor jobban és gyorsabban fog az agyad dolgozni.

Te mikor születtél, reggel vagy este? Egyetértesz a fent említettekkel? Te is észrevettél magadon valamit?

Most Popular

Recent Comments