HomeÉtelek9 perces edzések a lapos hasért és karcsú derékért

9 perces edzések a lapos hasért és karcsú derékért

A legtöbb nő álma egy lapos has és karcsú derék. Ezeknek az elérése rendkívül nehéz, rengeteg edzés és szigorú diéta kell hozzá. Sajnos a diéta megkerülhetetlen, mert semmit nem ér egy edzésprogram, ha amúgy meg folyamatosan pizzát vagy hamburgert eszünk. Ha tudunk olvassunk utána melyek a leghatásosabbak, de a kettő csak együtt működik. A has edzése egy sokáig tartó folyamat, amelynél a kitartás tényleg nagyon fontos. Ez egy több éves munka eredménye lehet, persze egyéntől és genetikától is függ, ezt milyen gyorsan érjük el, de egy biztos, 1 hónap után még nem lesz kockás hasunk.

  1. Mi befolyásolja az alkatunkat?

Maga a derék kinézete leginkább attól függ, hogy milyen alkatunk van. Homokóra vagy körte alakunk van, ez minden nagyban befolyásolja, hogy mennyire vagyunk karcsúak. Esetleges súlyhalmozódás esetén is nagyban függ az alkattól, hogy hova szedjük fel a plusz kilókat. A szakértők azonban megemlítenek 3 dolgot, ami nagyban meghatározza a derék méretét:

  • súlygarapodás
  • kiálló has (esetleg szülés után a szétnyílt hasizom)
  • rossz testtartás

Ha nem is tudunk azonnal neki állni az edzésnek, vannak azonban olyan praktikák, amellyel optikailag karcsúbbnak fogunk tűnni:

  • megfelelő testtartás
  • alkatunknak megfelelő ruházat

2. A karcsúság kialakítása

Az, hogy karcsúak legyünk, nem jár együtt azzal, hogy most azonnal napi 100 felülést csináljunk. Az edzés még nem fogja garantálni, hogy karcsúbb is leszel,ha ezt a két fontos tényezőt figyelmen kívül hagyod:

  • kiegyensúlyozott táplálkozás
  • kardió edzés

Edzeni kell a hátra és fontos, hogy ezt helyesen csináljuk. A gyakorlatok helyes elvégzése legalább annyira fontos, mint a táplálkozás. Vannak azonban olyan gyakorlatok, amelyek nem segítik a karcsúsodást(ezek leginkább a súlyzós edzések). A leghasznosabb edzés a szép és karcsú vonalakért a pilates és a jóga.

3. Öt hatékony gyakorlat a karcsúság eléréséért

Ezeket a gyakorlatokat érdemes heti háromszor, a reggeli órákban elvégezni.

  • A légzés

Feküdjön le a földre, húzza fel a térdeit, helyezkedjen el kényelmesen. Vegyen egy mély lélegzetet, majd szép lassan, elnyújtva fújja ki száján keresztül. Kilégzés közben pont ellentétesen, a hasunkat próbáljuk a gerinc felé „nyomni”. Ezt próbáljuk 15 másodpercen át csinálni. Érdemes 3-5 ismétléssel, 2 percen keresztül végezni a gyakorlatot. Azonban a gyakorlatot az asztmásoknak, gyomorproblémákkal küzdőknek, szívbetegeknek és gerincsérülteknek nem ajánlják.

4. A hajlítás

Álljon terpeszben, a terpesz legyen vállszélességű. Majd óvatosan hajoljon előre, és amennyire tudja, érintse meg a padlót. Maradjon egy ideig ebben a helyzetben, majd szép, lassan derékra tett kézzel egyenesedjen fel. 15-20 ismétlés ajánlott, a gyakorlat időtartama 2 perc.

5. A hasprés

Feküdjön le a padlóra, majd térdeit húzza fel. Ennek a gyakorlatnak a lényege a gyors tempó. Kezdjük el a haspréseket, de viszonylag gyorsan. 3×12-15 hasprés, és ez tartson 2 percig.

6. A plank

A plank-hez helyezkedjünk el a kép szerint. A plank nem egyszerű, viszont minél többször csináljuk, annál könnyebben fog menni. 2-3×30 másodpercig csináljuk, 2 percen át.

7. Az oldalsó nyújtás

Terpesszen majd tegye az egyik kezét a derekára és a másik kezét kicsit döntve nyújtsa ki. Ezek az oldalsó kitörések rendkívül hatásosak. Ezt csináljuk mindkét oldalra 2-3 ismétléssel, 1 percen át.

Mielőtt azonban nekiállunk bármilyen gyakorlatnak, érdemes utána olvasni, hogy csinálhatjuk-e.

Most Popular

Recent Comments