HomeInterestingSzívrohamot kapott közösülés közben üzleti útja során - A bíróság megállapította, hogy...

Szívrohamot kapott közösülés közben üzleti útja során – A bíróság megállapította, hogy munkahelyi baleset volt

Mindenki tudja, milyen mikor felszabadulnak a hormonok, és utat engedünk a vágyaknak. Van, aki a saját partnerével teszi ezt, más viszont házasságon kívül próbál ilyen örömökhöz jutni. Nem minden esetben érthető, hogy ez mire jó, de mindenki maga tudja, mit csinál. Cikkünk főszereplője Xavier X. biztonsági mérnök, aki a TSO építőipari vállalatnál tevékenykedik. A férfi hivatali ügyek intézése miatt volt kiküldetésben, s mivel ez több napig is elhúzódott, így a munkáltató szobát foglalt neki.

Arra azonban nem számítottak, hogy a férfi egy hölgy vendéget invitál meg magához, akiről kiderült, hogy nem a felesége. A szenvedélyes együttlétet azonban Xavier szíve nem bírta és szívrohamot kapott. A biztosító kártérítést követelt a elhunyt családjának, mondván a halál beállta egy kiküldetés során következett be, vagyis hivatali ügyek intézése során érte utol a végzet. Ezt elmondása szerint munkahelyi balesetként kell kezelni és meg kell fizetni a kártérítést.

Az átvitelirendszer-üzemeltető társaság viszont egyáltalán nem értett ezzel egyet, ami nem meglepő, hiszen nekik kellett volna kifizetni az ominózus összeget. Azzal próbáltak védekezni, hogy a papírmunka és a műszakidokumentációk átnézése helyett, ő a testi örömöket választotta, vagyis nem tekintik ezt munkahelyi balesetnek. A biztosító szerint viszont mivel üzleti út volt, így a kapott fizetésének 80%-át kellene a családnak megfizetni.

Az ügy bíróság elé került, ahol a vállalat azzal érvelt, hogy Xavier X. munkaidőn kívül volt együtt az ismeretlen hölggyel, ráadásul egy másik szállodában. Az átvitelirendszer-üzemeltető szerint a halál akkor következett be, amikor „tudatosan abbahagyta munkáját kizárólag személyes érdekei miatt, függetlenül a munkaviszonytól.

Sajnos a párizsi bíróság helybenhagyta a biztosító véleményét, ezzel elrendelve, hogy a vállalatnak kártérítést kell fizetnie a férfi családjának. Azzal indokolták, hogy nincs jelentősége annak, hogy az üzleti út során bekövetkezett baleset a munkahelyen vagy a pihenőidőben történt, hacsak a munkáltató nem tudja bizonyítani, hogy a munkavállaló személyes okok miatt szakította meg a küldetést.

A bíróság arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiküldetésben lévő munkavállalónak joga van szociális jogainak védelméhez az üzleti út teljes időtartama alatt, a szokásos életviteli tevékenységek során is. Ez pedig magában foglalja az intim együttlétet is.

„A fizikai kontakt egy normális életmód, akárcsak a zuhanyzás, vagy az étkezés.” – jelentette ki a bíróság.

(A cikkben szereplő képek illusztrációként szolgálnak!)

Most Popular

Recent Comments